Partners van Debian in 2021

Informatie over het huidige partnerprogramma en de lijst van de huidige partners is te vinden op de hoofdpagina van het partnerprogramma.

Voorwaarden van het partnerprogramma van 2021

Raadpleeg voor bijkomende informatie over het partnerprogramma van Debian van 2021 het Partnerprogramma 2021.

Partners voor 2021

Alfabetische lijst van partners


1&1 ondersteunt ons door verschillende servers ter beschikking te stellen in hun krachtig datacenter in Karlsruhe.

1&1 is een van de grootste domeinregistreerders en webhostingbedrijven ter wereld, met kantoren in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje en de VS. De meeste van de meer dan 5 miljoen websites en andere diensten die door 1&1 beheerd worden, werken binnen een op Debian gebaseerde omgeving waarbij enkele duizenden servers gebruikt worden.


Ampere® levert hardware voor de arm64/armhf/armel build-daemons en voor andere diensten van Debian (de huidige hardwaredonaties van Ampere worden vermeld in de pagina over Debian-machines).

Ampere bouwt aan de toekomst van supergrootschalige cloud- en edge-computertoepassingen met de eerste cloudspecifieke processor ter wereld. Gebouwd voor de cloud en met een moderne, op de Arm-server gebaseerde 64-bits architectuur, biedt Ampere zijn klanten de mogelijkheid om de levering van alle cloudcomputertoepassingen te versnellen. Met hun toonaangevende cloudprestaties, hun efficiënt energieverbruik en hun schaalbaarheid worden Ampere-processors gemaakt op maat van de voortdurende groei van cloud- en edge-computertoepassingen.


Bytemark ondersteunt ons door hostingdiensten te leveren en de conferenties van Debian te sponsoren.

Zij zijn een toonaangevende Internet Service Provider (ISP) in het Verenigd Koninkrijk en leveren schaalbare, krachtige en betaalbare hosting met standaard veel computerfreakvriendelijke extra's. Debian GNU/Linux wordt binnen hun netwerk op grote schaal gebruikt, en wordt aanbevolen als Beste keus voor iedere nieuwe klant die niet 100% zeker weet wat te kiezen. Bytemark staat ook bekend om zijn deskundige en vriendelijke ondersteuning.


conova communications GmbH steunt het Debian project reeds gedurende meerdere jaren door hostingdiensten te leveren. Haar IT-specialisten zijn ook gastheer voor de Debian Bug Squashing Parties [bijzondere bijeenkomsten om programmeerfouten te verhelpen --vertaler] in het Oostenrijkse Salzburg. Ook werkt men op veel van de systemen die men bij conova dagelijks gebruikt, met Debian.

In het Oostenrijkse Salzburg beheert conova een van de meest moderne datacenters van Europa. Hun dienstverlening omvat huisvesting van computersystemen, hosting, beheerde en cloud-diensten, outsourcing en netwerk- en beveiligingsdiensten. Het bedrijf biedt ruimte voor meer dan 10.000 servers van topkwaliteit qua bedrijfszekerheid en veiligheid in een technische ruimte van 2.000 m².


credativ is een onafhankelijk advies- en dienstverleningsbedrijf dat sinds 1999 allesomvattende diensten en technische ondersteuning biedt voor het invoeren en gebruiken van opensourcesoftware in bedrijfstoepassingen. Ons Opensourceondersteuningscentrum is altijd bereikbaar, 24 uur per dag en 365 dagen per jaar.

Vanaf het prille begin heeft credativ het Debian-project actief ondersteund en het zal dit in de toekomst blijven doen. Bovendien zijn veel van onze consulenten ook ontwikkelaars van Debian en dragen ze wereldwijd bij aan projecten voor vrije software. Verdere informatie is te vinden op https://www.credativ.com/.


DG-i voorziet het Debian-project van hostingdiensten die via een hogesnelheidsverbinding geleverd worden vanaf de locaties waar hun servers geplaatst zijn.

Dembach Goo Informatik GmbH & Co. KG (DG-i) biedt adviesdiensten voor IT-infrastructuur, softwareontwikkeling en hostingdiensten. DG-i ondersteunt cliënten bij het analyseren van hun IT-omgeving, het ontwikkelen van softwareoplossingen op maat en bij het aanpassen van hun toepassingen voor een naadloze overgang naar gehoste diensten. Het bedrijf ontwikkelt en ondersteunt klantspecifieke operationele IT-concepten die aan hoge kwaliteitsnormen beantwoorden, in het bijzonder die voor e-commerce en financiële diensten. DG-i huisvest de vereiste hostinginfrastructuur in haar datacenters in München en Düsseldorf.


Eaton helpt Debian zijn infrastructuur te beschermen tegen stroomuitval en heeft een ontwikkelaar van Debian in dienst om te werken aan ondersteuning voor UPS'en [niet-onderbreekbare voedingen --vertaler] en PDU's [apparaten voor stroomverdeling --vertaler] door middel van Network UPS Tools en verwante pakketten.

Eaton is een wereldleider in de technologie van: elektrische componenten en systemen voor de stabiliteit, distributie en regeling van elektrische energie; hydraulische componenten, systemen en diensten voor industriële en mobiele uitrusting; hydraulische, pneumatische en vliegtuigbrandstofsystemen voor commercieel en militair gebruik; en aandrijf- en krachtbronsystemen voor auto's en vrachtwagens, die prestaties koppelen aan brandstofzuinigheid en veiligheid. Eaton heeft ongeveer 75.000 werknemers en verkoopt producten aan klanten in meer dan 150 landen, en had in 2008 een omzet van $ 15,4 miljard.


Fastly biedt Debian content delivery network (CDN) diensten en helpt ons bij het leveren van pakketten aan gebruikers via deb.debian.org en security.debian.org.

Fastly's edge computing-platform voorziet in een geavanceerde en veilige beschikbaarstelling van web-applicaties voor de bedrijven achter 's werelds meest populaire internetadressen. Fastly werkt voor de besten op het internet, waarbij elke maand 14 biljoen verzoeken worden afgehandeld, meer dan 10 procent van alle verzoeken op het internet. [Edge computing is een vorm van cloud computing waarbij het verwerken van data gebeurt door de server die zich het dichtst bij de bron van die data bevindt. --vertaler]


Sinds 2002 stelt Genesi de hardware die het ontwerpt en ontwikkelt ter beschikking aan de gemeenschap van Debian. Genesi stelt ook ontwikkelaars van Debian tewerk voor het ondersteunen van hun platformen.

De Efika MX computers van Genesi, gebaseerd op ARM, zijn ontworpen om goedkope, energiezuinige computerapparatuur voor het brede publiek op de markt te brengen. Voor informatie over de betrokkenheid van Genesi bij de opensource-gemeenschap van Linux, kunt u www.PowerDeveloper.org bezoeken.


Google sponsort delen van de continue integratie-infrastructuur van Salsa binnen het Google Cloud Platform.

Google is een van de grootste technologiebedrijven ter wereld. Het bedrijf levert een brede waaier van aan het internet gerelateerde diensten en producten, zoals technologieën in verband met online adverteren, zoektechnologieën, clouddiensten, software en hardware.


Hetzner biedt het Debian-project hostingdiensten aan.

Hetzner Online is een professionele webhostingprovider en ervaren datacenterexploitant. Sinds 1997 voorziet het bedrijf particuliere en zakelijke klanten van hoogwaardige hostingproducten en de nodige infrastructuur voor een efficiënte werking van websites. Een combinatie van stabiele technologie, aantrekkelijke prijzen en flexibele ondersteuning en dienstverlening heeft Hetzner Online in staat gesteld om zijn marktpositie zowel nationaal als internationaal continu te versterken. Het bedrijf bezit verschillende datacenters in Duitsland en Finland.


Hewlett Packard Enterprise (HPE) levert hardware waarop Debian ontwikkeld kan worden voor bepaalde processors, hardware die voor Debian's spiegelservers gebruikt wordt, en hardware die voor andere diensten van Debian gebruikt wordt. (De huidige hardwareschenkingen van HPE worden vermeld op de pagina met Debian machines.)

HPE is een van de grootste computerbedrijven ter wereld. Het bedrijf levert een breed scala aan producten en diensten, zoals servers, opslag, netwerkverbindingen, advies en ondersteuning, software en financiële diensten.


LeaseWeb was een van de twee partners die de infrastructuur hebben geleverd voor het Debian OS Snapshot Archief sinds oktober 2014 en daarvoor een capaciteit van 300 terabytes (TB) ter beschikking stelde. In 2020 hernieuwden ze hun steun door nieuwe gereserveerde servers met grotere harde schijven ter beschikking te stellen, voldoende om de verwachte groei voor de komende jaren op te vangen.

LeaseWeb is een wereldwijde provider van Infrastructure as a Service (IaaS). Het bedrijf biedt klanten op aanvraag hosting-oplossingen van wereldklasse, van toepassingsgerichte servers tot cloud-oplossingen. U kunt meer te weten komen over LeaseWeb door hun website te bezoeken.


Loongson en Lemote hebben een aantal op Loongson gebaseerde systemen geleverd aan Debian. Zie voor informatie over de betrokkenheid van Loongson bij de gemeenschap van Linux: Linux at Loongson.

De reeks processors van Loongson zijn MIPS-compatibele processors. Zij werden alom gebruikt voor vele toepassingen, zoals desktop-computers, servers, embedded systemen, supercomputers, etc. Neem voor meer informatie contact met hen op via info@loongson.cn.


man-da.de GmbH levert de backbone voor het Metropolitan Area Network Darmstadt. Het ondersteunt Debian door het hosten van verschillende debian.org- en debian.net-servers.

man-da.de GmbH onderhoudt MANDA, een wide area network in de regio Zuid-Hessen dat onderwijs- en onderzoeksinstellingen met elkaar verbindt. Het is een snel en redundant ringnetwerk dat ook internettoegang biedt. Het bedrijf is eigendom van de TU Darmstadt en van de Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen Darmstadt. Naast het operationeel houden van MANDA levert het bedrijf ook IT-advies en andere IT-diensten aan beide universiteiten.


Het Oregon State University Open Source Lab levert hosting- en beheerdiensten aan het Debian-project.

Het Open Source Lab is een middelpunt voor opensourcesofware-ontwikkeling aan de Oregon State University en omgeving. Het OSL levert ontwikkeling, hosting en andere diensten aan de opensource-gemeenschap.


nic.at sponsort de anycast-dienst RcodeZero DNS voor Debian omdat deze tegemoet komt aan de behoefte om te kunnen beschikken over geografisch gespreide locaties en DNSSEC biedt.

ipcom is een dochteronderneming van nic.at, de dienst die het Oostenrijks internetdomeinregister beheert. Sinds 1998 beheert nic.at de .at-zone op professionele wijze en met een hoog niveau van betrouwbaarheid. Het netwerk RcodeZero Anycast werd bij de afdeling R&D van nic.at ontwikkeld en wordt met succes gebruikt voor de .at-zone.Thomas Krenn heeft een nieuwe hoogwaardige server geleverd voor de cdbuilder-dienst van Debian. [Deze server berekent de officiële iso-bestanden die men op een cd of dvd kan branden om Debian mee te kunnen installeren. -- vertaler] Tevens leent Thomas Krenn regelmatig hardware uit voor DebConf en voor de kraam van Debian op LinuxTag. Kijk op http://www.thomas-krenn.com/linux voor informatie over de betrokkenheid van Thomas Krenn bij de opensource-gemeenschap van Linux.

Thomas Krenn is in Europa de toonaangevende webwinkel voor serversystemen en hoogwaardige hosting. Het bedrijf levert servers die in een raamwerk gemonteerd kunnen worden, stille en geluidsarme servers, opslagsystemen en virtualisatieoplossingen. Thomas Krenn is de enige hardwarewinkel die afzonderlijk geconfigureerde servers binnen 24 uur in heel Europa levert. En natuurlijk ondersteunt het bedrijf Debian als besturingssysteem voor hun servers!


trustsec betaalt twee ontwikkelaars van Debian om te werken aan de versie van Debian voor de S/390-processorfamilie en aan pakketten die vooral met Java verband houden. Het bedrijf host het webportaal voor Debian op de S/390 en en de zSeries. Het bedrijf betaalde en werkte aan de gratis Debian-cd's voor LinuxTag 2001 in Stuttgart.

trustsec biedt klantenondersteuning, advies en training voor Debian op de Intel PC-architectuur (i386), PowerPC en IBM S/390 en is gespecialiseerd in netwerkbeveiliging en softwareontwikkeling met Java. Stuur een e-mail naar info@trustsec.de voor meer informatie.


Het Wellcome Sanger Instituut levert de infrastructuur voor het Debian OS Snapshot Archief sinds het ontstaan van de dienst in april 2010. In 2018 hernieuwden ze hun steun door een nieuwe frontend-server ter beschikking te stellen en de opslagcapaciteit voor de snapshot-dienst te vergroten.

Het Wellcome Sanger Instituut is één van de meest prominente genoomcentra ter wereld. Door zijn capaciteit voor het voeren van grootschalig onderzoek, is het in staat zich bezig te houden met omvangrijke exploratieve langetermijnprojecten die gericht zijn op het wereldwijd beïnvloeden en versterken van de medische wetenschap. De onderzoeksbevindingen van het instituut, die gegenereerd worden door eigen onderzoeksprogramma's en via zijn leidinggevende rol in internationale consortia, worden gebruikt om nieuwe diagnostische en behandelingsmethodes te ontwikkelen voor menselijke ziektes.


Sponsors van DebConf21

De sponsors van DebConf21 worden vermeld op de website van DebConf21.