Debian Partners 2021

Information om det aktuella partnerprogrammet och en lista på aktuella partners kan hittas på huvudsidan för partnerprogrammet.

Villkor för partnerprogrammet 2021

För ytterligare information om Debians partnerprogram för 2021, se Partnerprogram 2021.

2019 Partners

Lista på partners i bokstavsordning


1&1 stödjer oss genom att tillhandahålla flera servrar i deras högpresterande datacenter i Karlsruhe.

1&1 är en av de största Domänregistratorerna och Webbhostingföretagen i världen, med kontor i Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Spanien och USA. De flesta av de mer än 5 miljoner webbplatserna och andra tjänster som hanteras av 1&1 kör på en Debianbaserat miljö som använder tusentals servrar.


Ampere® tillhandahåller hårdvara för arm64/armhf/armel byggdemoner och andra Debiantjänster (aktuella hårdvarudonationer från Ampere finns listade på sidan för Debianmaskiner).

Ampere designar framtiden för hyperscale cloud och edge computing med världens första molnprocessor. Ampere är byggd för molnet med en modern 64-bitars Armbaserad arkitektur och ger kunderna friheten att påskynda leveransen av alla molnberäkningsapplikationer. Med branschledande molnprestanda, energieffektivitet och skalbarhet anpassas Ampere-processorer för fortsatt tillväxt av molnberäkning och edge computing.


Bytemark stödjer oss genom att tillhandahålla hostingtjänster samt att de sponsrar Debiankonferensen.

De är en ledande Internet Service Provider (ISP) i Storbritannien och tillhandahåller skalbar, kraftfull och prisvärd hosting med mängder av geek-vänliga tillbehör som standard. Debian GNU/Linux rullas ut inom deras nätverk, och rekommenderas som förstaval till alla nya kunder som inte är 100% säkra på vad de vill ha. Bytemark är även kända för sin kunniga och vänliga support.


conova communications GmbH har stött Debianprojektet som en hostingpartner under flera år. Utöveröver detta har även IT-specialisterna var värd för Felrättningsfester i Salzburg/Österrike. Debian används även på många system dagligen hos Conova.

conova driver ett av de mest moderna datacentren i hela Europa i Salzburg, Österrike. Deras tjänster: anpassade lösningar för housing, hosting, managed & molnlösningar, outsourcing så väl som nätverk och säkerhet. Företaget erbjuder utrymme för mer än 10000 servrar på högsta leveransnivå samt säkerhetsnivå på deras 2000 m² tekniskt utrymme.


credativ är ett oberoende konsult- och tjänsteföretag som sedan 1999 har erbjudit omfattande tjänster och tekniskt stöd för implementation och drift av mjukvara med öppen källkod i företagsapplikationer. Vårt Open Source Support Center är alltid tillgängligt, 365 dagar om året, dygnet runt.

Från absoluta början har credativ aktivt stöttat Debianprojektet och kommer att fortsätta att göra detta i framtiden. Utöver detta är många av våra konsulter Debianutvecklare och aktivt involverade i att bidra till fri mjukvaruprojekt jorden runt. Ytterligare information kan hittas på https://www.credativ.com/.


DG-i tillhandahåller Debianprojektet med hostingtjänster från deras colocationsajter via höghastighetsanslutning.

Dembach Goo Informatik GmbH & Co. KG (DG-i) tillhandahåller konsultingtjänster för IT-infrastruktur, mjukvaruutveckling och hostingtjänster. DG-i stödjer klienter med att analysera klientens applikationer för en sömlös övergång till hostade tjänster. Företaget designar och stödjer individuella operationella IT-koncept som möter den höga kvalitetsstandarden speciellt inom E-kommers och finansiella tjänster. DG-i håller den nödvändiga hostinginfrastrukturen i deras datacenter i München och Düsseldorf.


Eaton hjälper Debian med att skydda dess infrastruktur från strömproblem, och anställer en Debianutvecklare för att jobba med UPS och strömaggregatsupport genom Network UPS Tools och relaterade paket.

Eaton är en global teknologisk ledar inom elektriska komponenter och system för strömkvalitet, distribution och kontroll; hydraulikkomponenter, system och tjänster för industriell och mobil utrustning; flygbränsle, hydraulik och pneumatiska system för kommersiell och militär användning; och drivsystem för prestanda i bil och lastbil, bränsleekonomi och säkerhet. Eaton har ungefär 75000 anställda och säljer produkter till kunder i mer än 150 länder, med försäljning 2008 upp till $15.4 miljarder.


Fastly tillhandahåller Debian med content delivery network-thänster (CDN) och hjälper oss att leverera paket till användare genom deb.debian.org och security.debian.org.

Fastly's edge molnplattform tillhandahåller avancerad applikationsleverans och molnsäkerhet för världens mest populära onlinedestinationer. Fastly jobbar med det bästa av internet, betjänar 14 biljoner förfrågningar varje månad, vilket är mer än 10 procent av alla internetförfrågningar.


Sedan 2002 har Genesi tillhandahållit hårdvaran som de designar och utvecklar för Debiangemenskapen. Genesi anställer även Debianutvecklare för att stödja deras plattformar.

Genesi's Efika MX ARM-baserade datorer är designade för att få låg kostnads-, strömeffektiva datorresurser till marknaden. För information om Genesi's inblandning i Linux Öppen källkodsgemenskap, besök vänligen www.PowerDeveloper.org.


Google sponsrar delar av Salsa's infrastruktur för kontinuerlig integration inom Googe Cloud Platfform.

Google är ett av värdens största teknikföretag, tillhandahållande en bredd av internet-relaterade tjänster och produkter, så som onlinereklamtjänster, söktjänster, molntjänster, mjukvara och hårdvara.


Hetzner tillhandahåller Debianprojektet med hostingtjänster.

Hetzner Online är en professionell tillhandahållare av webbhosting och en erfaren operatör av datacenter. Sedan 1997 har företaget tillhandahållit privat- och företagskunder med höghastighetshostingprodukter så väl som den nödvändiga infrastrukturen för effektiv hantering av webbplatser. En kombination av stabil teknologi, fördelaktig prissättning och flexibel support och flexibla tjänster har tillåtit Hetzner Online att fortlöpande stärka sin marknadsposition både nationellt och internationellt. Företaget äger flera datacenter i Tyskland och Finland.


Hewlett Packard Enterprise (HPE) tillhandahåller hårdvara för utveckling av anpassningar, Debianspeglingar, och andra Debiantjänster (aktuella HPE-hårdvarudonationer finns listade på sidan för Debianmaskiner).

HPE är ett av värdens största dataföretag, tillhandahållande en bredd av produkter och tjänster, så som servrar, lagring, nätverk, konsultation och support, mjukvara samt finansiella tjänster.


LeaseWeb har varit en av två partners som tillhandahåller infrastrukturen för Debian OS Ögonblicksarkiv sedan Oktober 2014, tillhandahållande 300 Terabytes (TB) kapacitet. I 2020 förnyade de sitt stöd genom att tillhandahålla nya servrar med större hårddiskar vilket är tillräckligt för att rymma förväntad tillväxt under kommande år.

LeaseWeb är en global tillhandahållare av Infrastruktur-som-en-tjänst (Infrastructure-as-a-Service, IaaS) - som erbjuder kunder världsledande on-demand hostinglösningar, från tillägnade servrar till molnlösningar. Du kan lära dig mer om LeaseWeb genom att besöka deras webbplats.


Loongson och Lemote har bidragit med flera Loongson-baserade maskiner till Debian. För information om Loongson's inblandning i Linuxgemenskapen, se Linux hos Loongson.

Loongson-processorer är en serie med MIPS-kompatibla processorer. De har använts i stor utsträckning inom många områden, så som desktop, server, inbäddade applikationer, högpresterande datorer osv. För ytterligare information, kontakta info@loongson.cn.


man-da.de GmbH är ryggradsleverantören i Metropolitan Area Network Darmstadt. De stödjer Debian genom att vara värd för flera debian.org- och debian.net-servrar.

man-da.de GmbH driver MANDA, ett wide area nätverk i South Hessen-regionen som ansluter utbildnings- och forskningsorganisationer till en höghastighets- redundant nätverksring och tillhandahåller nätverksåtkomst. Företaget ägs av TU Darmstadt och Universitetet för tillämpad vetenskap i Darmstadt och förutom att driva MANDA tillhandahåller det även IT-konsultning och IT-tjänster till båda universiteten.


The Oregon State University Open Source Lab tillhandahåller hosting och administrationstjänster för Debianprojektet.

Open Source Lab är en kontaktpunkt för öppen källkodsutveckling vid Oregon State University och bortom. OSL tillhandahåller utveckling, hosting och andra tjänster till öppen källkodsgemenskapen.


nic.at sponsrar anycast-tjänsten RcodeZero DNS för Debian eftersom den möter behoven att ha geografiskt fördelade platser och stödjer DNSSEC.

ipcom är ett dotterföretag till nic.at, och det Österrikiska domänregistret nic.at har hanterat .at-domänen på en högst professionell och pålitlig nivå sedan 1998. Anycast-nätverket RcodeZero har utvecklats av nic.at's R&D-avdelning och har använts framgångsrikt för .at-zonen.Thomas Krenn har tillhandahållit en ny högpresterande server för Debians cdbuilder-tjänst. Utöver detta är Thomas Krenn en regelbunden hårdvarusponsor för DebConf eller Debianbåset på LinuxTag. För information om Thomas Krenn's inblandning i Linux Open Source-gemenskap, se http://www.thomas-krenn.com/linux.

Thomas Krenn är Europas ledande onlineshop för serversystem och högkvalitativ hosting. De erbjuder rackmonterade servrar, tysta och servrar med låg ljudnivå. lagringssystem och virtualiseringslösningar. Thomas Krenn är den enda hårdvarubutiken som levererar individuellt konfigurerade servrar inom 24 timmar över Europa. Och självklart stödjer de Debian som operativsystem på deras servrar!


trustsec betalar två Debianutvecklare att jobba på S/390-anpassningen av Debian samt paket som relaterar till Java. De är värd för webbportalen för Debian på S/390 och zSeries. De har betalat och jobbat på de gratis Debian-CDs för LinuxTag 2001 i Stuttgart.

trustsec erbjuder kundsupport, konsultation och utbildning för Debian på Intel PC-arkitekturen (i386), PowerPC och IBM S/390 och specialiserar sig på nätverkssäkerhet och mjukvaruutveckling med Java. Vänligen skicka e-post info@trustsec.de för ytterligare information.


Wellcome Sanger Institute tillhandahåller infrastruktur för Debian OS Ögonblicksarkiv sedan skapandet av tjänsten i April 2010. Under 2018 förnyade de sitt stöd genom att tillhandahålla en ny frontendserver och genom att öka mängden ögonblicksavbildningslagring som tillhandahålls.

Wellcome Sanger Institute är en av världens ledande center för forskning inom arvsmassa. Genom dess möjlighet att genomföra forskning i stor skala, har det en möjlighet att engagera sig i våghalsiga och långvarande undersökande projekt som är designade för att påverka och bemyndiga vetenskap globalt. Institutets forskningsresultat, som genereras genom egna forskningsprogram och genom dess ledande roll i internationella konsortier används för att utveckla ny diagnostisk och behandlingar för mänskliga sjukdomar.


DebConf21 Sponsorer

Sponsorerna för DebConf21 listas i webbplatsen för DebConf21.