Varoitus! Tämä suomennos on liian vanha, katso mieluummin alkuperäistä sivua.

Debianin kumppanit

Mikä on kumppanuusohjelma?

Kumppanuusohjelma luotiin niiden yritysten ja järjestöjen tunnustamiseksi, jotka aktiivisesti avustavat Debiania. Näiden kumppanien tarjoaman huomattavan tuen avulla meidän on ollut mahdollista laajentaa ja parantaa Debiania. Haluamme julkisesti tunnustaa heidän panostuksensa ja jatkaa hyvin toimivan suhteen ylläpitämistä.

Kuinka järjestöni voi tukea Debiania?

Raha-, laitteisto- tai palvelulahjoituksien osalta, tutustu lahjoitukset-sivuumme.

Lisätietoja Debianin kumppanuusohjelmasta.


Kehityskumppanit


Hewlett-Packard on tarjonnut laitteistoa siirrosten kehittämiseen, Debian-peileihin ja muihin Debian-palveluihin (tämänhetkiset HP:n laitteistolahjoitukset on lueteltu Debian-koneet-sivulla). Lisätietoa HP:n tekemisistä Linux Open Source-yhteisön parissa saat vierailemalla HP Linux -sivuilla.

Hewlett-Packard on yksi maailman suurimmista tietotekniikka-alan yrityksistä ja sen tarjonnasta löytyy laaja valikoima tuotteita ja palveluita, kuten palvelimia, PC:eitä, tulostimia, tallenustuotteita, verkkolaitteita, ohjelmistoja, pilvilaskentaratkaisuja jne.


Thomas Krenn on tarjonnut uuden huippuluokan palvelimen Debianin cd-rakennus-palveluun. Lisäksi Thomas Krenn on säännöllisesti sponsoroinut laitteistoa DebConfiin tai Debianin infotiskille LinuxTagiin. Tietoa Thomas Krennin osallisuudesta Linux/Avoimen koodin yhteisöön, katso sivua http://www.thomas-krenn.com/linux.

Thomas Krenn on Euroopan johtava verkkokauppa palvelinjärjestelmille ja korkealaatuisille verkkopalveluisännöinnille. He tarjoavat räkkiin liitettäviä palvelimia, hiljaisia ja vähämeluisia palvelimia, tallennusjärjestelmiä ja virtualisointiratkaisuja. Thomas Krenn on ainoa laitteistokauppa, joka toimittaa yksilöllisesti räätälöityjä palvelimia 24 tunnissa ympäri Euroopan. Ja tärkeimpänä, he tukevat Debiania palvelimiensa käyttöjärjestelmänä!


trustsecin palkkalistoilla on kaksi Debian-kehittäjää jotka työskentelevät Debianin S/390-siirroksen ja pääasiassa Javaan liittyvien pakettien parissa. He isännöivät Debian S/390 ja zSeries-www-portaalia. He tuottivat Stuttgartissa järjestetyn LinuxTag 2001-tapahtuman ilmaiset Debian CD:t.

trustsec tuottaa Debian-käyttäjätuki-, konsultointi- ja koulutuspalveluita Intel PC-arkkitehtuurille (i386), PowerPC:lle ja IBM S/390:lle, sekä on erikoistunut verkkojen tietoturvaan ja Java-ohjelmistokehitykseen. Lisätietoa saat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@trustsec.de.


credativ on palveluorientoitunut yritys, joka on keskittynyt avoin lähdekoodin ohjelmistoihin perustamisestaan vuonna 1999 lähtien. Maailmanlaajuista Debian-tukea tarjoaa credativin Avoimen lähdekoodin tukikieskus ympäri maailman.

Suuri määrä creadativin työntekijöistä on Debian-kehittäjiä, useat heistä hyvin tunnettuja yhteisössä. Heti alusta lähtien creadativ on aktiivisesti tukenut Debian-projektia. Lisätietoa sivustolta http://www.credativ.com/.


Skolelinux on vahvasti mukana sekä luomassa että kokeilemassa uutta debian-installeria (asennin) ja Debianin paikallistamisessa.

SkoleLinux on yritys luoda Puhdas Debian-sekoitus kohdennettuna kouluihin ja yliopistoihin. Helppo kolmen kysymyksen asennus tuottaa valmiiksi muokatun järjestelmän räätälöitynä kouluille tarvitsematta juuri lainkaan Linux- tai verkkotietämystä. Tämä sisältää 15 valmiiksi säädettyä palvelua ja paikallistetun ympäristön.


Vuodesta 2002 lähtien Genesi on tarjonnut suunnittelemaansa ja kehittämäänsä laitteistoa Debian-yhteisölle. Genesi työllistää Debian-kehittäjiä tukemaan alustojansa.

Genesin Efika MX ARM-pohjaiset tietokoneet on suunniteltu tuomaan halvat, energiatehokkaat laskentaresussit massamarkkinoille. Tietoa Genesin osallistumisesta Linux Open Source -yhteisön toimintaan löytyy sivulta www.PowerDeveloper.org.


Eaton auttaa Debiania turvaamalla sen infrastruktuurin virransyötön sekä työllistää Debian-kehittäjän työskentelemään UPS- ja virransyöttölaitteiden tukea verkon UPS-työkaluilla (Network UPS Tools, NUT) sekä liittyviä paketteja.

Eaton on globaali teknologiajohtaja elektronisissa komponenteissa sekä virranlaatu-, -jakelu- sekä -hallintajärjestelmissä; hydrauliikkakomponenteissa, järjestelmissä ja palveluissa teollisuus- ja mobiililaitteille; avaruuspolttoaineissa, hydrauliikka- ja paineilmajärjestelmissä niin kaupallisessa kuin sotilaallisessa käytössä sekä rekka- ja autoteollisuuden virtajärjestelmissä tehokkuuden, polttoainetaloudellisuuden ja turvallisuuden osalta. Eatonilla on noin 75 000 työntekijää ja se myy tuotteita asiakkaille yli 150 maassa. Vuoden 2008 myynti oli 15,4 miljardia dollaria.


Simtec on tarjonnut useita ARM-tietokoneita, jotka muodostavat enemmistön Debianin ARM-infrastruktuurista. Lisäksi Simtec työllistää useita kehittäjiä, jotka edistävät Debianin ARM-siirrosta.

Simtec on ARM-pohjaisten tietojenkäsittelytuotteiden johtava tarjoaja. Meillä on kokoelma alustoja, jotka palvelevat laajaa valikoimaa käyttäjiä sulautetuilla markkinoilla. Tarjoamme täydellisen kokoelman tuotteita ja ratkaisuja, jotka voidaan räätälöidä sopimaan asiakkaan tarpeisiin aina hyllyvalmiista integraattoriratkaisuista aina täysin räätälöityihin suunnitteluihin. Kaikki tuotteemme toimitetaan avoimen lähdekoodin työkaluilla ja käyttöjärjestelmillä varustettuina.


Loongson ja Lemote ovat tarjonneet useita Loongson-pohjaisia koneita Debianille. Lisätietoa Loongsonin osallistumisesta Linux-yhteisöön, katso Linux Loongsonilla.

Loongson-suorittimet ovat sarja MIPS-yhteensopivia suorittimia. Niitä on käytetty laajalti useilla alueilla, kuten työpöydissä, palvelimissa, sulautetuissa sovelluksissa, suurteholaskennassa jne. Lisätietoja varten ota yhteyttä info@loongson.cn.


Taloudelliset kumppanit


Seuraavat organisaatiot ovat lahjoittaneet rahaa Debian-projektille osallistuen eräällä tavalla Debianin kumppanuusohjelmaan.

Open Source Press on müncheniläinen julkaisija kirjalle Debian-järjestelmä (The Debian System). Jokaisesta myydystä kirjasta julkaisija ja tekijä yhdessä lahjoittavat 1€ Debian-projektille.

Open Source Press on erikoistunut Linuxiin ja avoimen lähdekoodin ohjelmistoihin liittyviin kirjoihin, joiden tekijöillä on huomattavaa kokemusta alasta, ja tuottaa kirjat tiiviissä yhteistyössä kyseisten yhteisöjen kanssa. Open Source Pressin julkaisut ovat tunnettuja niiden laadusta ja syvällisyydestä.

Sanfranciscolainen No Starch Press, kirjan "The Finest in Geek Entertainment" julkaisja, on yhteisjulkaisjana kirjassa Debian-järjestelmä (The Debian System). Yhtiö on tunnettu julkaisija korkealaatuisille teoksille laajalti eri aiheista kuten vaihtoehtoiset käyttöjärjestelmät, verkkojen toiminta, hakkerointi, ohjelmointi ja LEGOt. No Starch Press lahjoittaa 1 USD Debian-projektille jokaisesta myydystä Debian-järjestelmä-kirjasta.


Palvelukumppanit


Brainfood (aiemmalta nimeltään Novare) on antanut Debianin käyttöön useita koneita, sekä tuottanut myös palvelinten isännöinti- ja ylläpitopalveluita.

Brainfood on teknologiayritys, jonka päämääränä on tuottaa ihanteellinen ratkaisu erityistarpeisiin, oli sitten kyseessä www-sivusto tai interaktiiviseen etäopiskeluun tarkoitettu intranet-sovellus, tai erityistarkoitukseen kehitetty ohjelmisto.   Lisätietoja antaa debian-contact@brainfood.com.


Linux Central tarjoaa Debian GNU/Linux CD-ROM-levyt näyttelytapahtumiin. Nämä CD:t helpottavat Debianin esilletuomista saattamalla järjestelmän suoraan mahdollisten tulevien ja jo nykyisten käyttäjien ulottuville.

Linux Central kauppaa kaikkia uusimpia Linux-tuotteita, kuten kaupallisia ohjelmistoja, kirjoja, laitteistoa ja yleisimpien Linux-jakeluiden versioita. Linux Centralin sivustolta löydät myös uutisia ja perustietoa Linuxista, tai voit liittyä postilistalle jolloin saat tuoreimmat tiedotteet uusista tuotteista tai erikoistarjouksista.   Lisätietoja saat lähettämällä postia osoitteeseen sales@linuxcentral.com.


RapidSwitch (aiemmin Black Cat Networks) on ISP Yhdistyneessä kuningaskunnassa, joka on erikoistunut dedikoituun hostaukseen. Se tarjoaa dedikoituja palvelimia, hallinnoituja palvelinratkaisuja, sijoitettuja palveluita ja virtuaalipalvelimia.

Se isännöi joitain Debianin kehityspalvelimia, Caballeroa ja Sartia.


Oregon State University Open Source Lab tarjoaa isännöinti- ja ylläpitopalveluja Debian-projektille.

Open Source Lab on keskeinen paikka avoimen lähdekoodin kehitykselle Oregonin osavaltion yliopistossa ja laajemmaltikin. OSL tarjoaa kehitys-, isännöinti- ja sekalaisia muita palveluja avoimen lähdekoodin yhteisölle.


Telegraaf Media ICT BV tukee Debian-yhteisöä lahjoittamalla laitteistoa, laitetilaa ja tietoliikenneyhteydet aliothia, archia ja svn:ää isännöivälle Debian-palvelimelle.

Telegraaf Media ICT BV:n käyttämä internet-infrastruktuuri (n. 200 Intel-pohjaista palvelinta) koostuu pääasiassa Debian GNU/Linux -palvelimista; järjestelmävastaavat ovat korkeasti motivoituneita Debian-käyttäjiä ja osa heistä myös Debian-ylläpitäjiä.

Telegraaf Media Groupin vastuualueeseen kuuluu muutama suosituimmista hollantilaisista www-sivustoista (http://www.telegraaf.nl, http://www.speurders.nl ja http://www.dft.nl) sekä myös kaksi Alankomaiden suurinta sanomalehteä.


man-da.de GmbH on Darmstadtin MAN-verkon runkoverkon tarjoaja. Yritys tukee Debiania isännöimällä useita debian.org- ja debian.net-palvelimia sekä myöskin experimental-julkaisun buildd-verkkoa ja debconf.org-koneita.

man-da.de GmbH operoi MANDA:aa, Etelä-Hessenin alueelle sijoittuvaa WAN-verkkoa, joka yhdistää koulutus- ja tutkimusjärjestöt nopeaan vikasietoiseen verkkorenkaaseen ja tarjoaa pääsyn Internetiin. Yrityksen omistavat Darmstadt TU ja Darmstadt University of Applied Sciences. MANDA:n operoinnin lisäksi yritys tarjoaa myös IT-konsultointia ja -palveluita molemmille yliopistoille.


Bytemark Hosting tukee Debiania tarjoamalla hosting-palveluja ja tukemalla Debian-konferenssia.

Bytemark Hosting on Britannian johtava Internet-palveluiden tarjoaja (ISP) ja yritys tarjoaa skaalautuvia, tehokkaita ja edullisia hosting-palveluita, jotka sisältävät vakiona monia tehokäyttäjien tarpeisiin soveltuvia lisäominaisuuksia. Debian GNU/Linux on laajalti käytössä yrityksen verkossa, ja sitä myös suositellaan ensisijaisesti uusille asiakkaille jos nämä eivät osaa päättää minkä vaihtoehdon valitsisivat.


1&1 tukee Debiania tarjoten projektin käyttöön useita palvelimia Karlsruhen datakeskuksesta.

1&1 on yksi maailman suurimmista verkkotunnusten rekisteröinti- ja hosting-palveluja tarjoavista yrityksistä. Yrityksellä on toimistoja Saksassa, Ranskassa, Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Yhdysvalloissa. Valtaosa 1&1:n hallinnoimista yli 5:stä miljoonasta www-sivustosta ja muista palveluista toimii Debian-pohjaisessa ympäristössä ja palvelimia on useita tuhansia.


DG-i tarjoaa Debian-projektille laitteistoa sekä verkkopalveluja heidän konesaleistaan nopealla verkkoyhteydellä. wiki.debian.org sai IBM x360-palvelimen.

Dembach Goo Informatik GmbH & Co. KG (DG-i) tarjoaa konsultointipalveluita IT-infrastruktuuriin, ohjelmistokehitykseen ja verkkopalvelinvuokraukseen. DG-i tukee asiakkaita analysoimaan heidän IT-ympäristönsä, kehittämään yksittäisi ohjelmistoraktaisuja ja sovittamalla asiakkaan sovellukset saumattomaan siirtämiseen vuokrapalvelimille. Yritys suunnittelee ja tukee yksittäisiä operatiivisa IT-konsepteja, joissa on korkeat laatustandardit, erityisesti sähköisessä kaupankäynnissä ja finanssipaveluilssa. DG-i pitää tarpeellisia palvelininfrastruktuureja heidän Münchenin ja Düsseldorfin palvelinkeskuksissa.


Mythic Beasts Ltd. tukee Debiania (ja SPI Inc'iä) tarjoamalla domainnimen rekisteröintiapua.

He ovat Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimiva www-isännöintiä, domainrekisteröintiä ja palvelinsaleja tarjoava yritys.