Partnerprogramma van Debian

Wat is het partnerprogramma?

Het partnerprogramma werd in het leven geroepen om erkenning te geven aan bedrijven en organisaties die Debian blijvend ondersteunen. Dankzij de substantiële steun van deze partners, werden we in staat gesteld om Debian te ontwikkelen en te verbeteren. We willen onze erkentelijkheid voor hun inspanningen graag officieel maken en hopen in de toekomst een goede werkrelatie te blijven behouden.

Ga voor meer informatie over het partnerprogramma van Debian naar Partnerprogramma.

Huidige partners

Alfabetisch gerangschikte partnerlijst


1&1 ondersteunt ons door verschillende servers ter beschikking te stellen in hun krachtig datacenter in Karlsruhe.

1&1 is een van de grootste domeinregistreerders en webhostingbedrijven ter wereld met kantoren in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje en de VS. De meeste van de meer dan 5 miljoen websites en andere diensten die door 1&1 beheerd worden, functioneren in een op Debian gebaseerde omgeving op een van de verschillende duizenden servers.


Bytemark ondersteunt ons door hostingdiensten te leveren en de conferenties van Debian te sponsoren.

Zij zijn een toonaangevende Internet Service Provider (ISP) in het Verenigd Koninkrijk en leveren schaalbare, krachtige en betaalbare hosting met standaard veel computerfreakvriendelijke extra's. Debian GNU/Linux wordt binnen hun netwerk op grote schaal gebruikt, en wordt aanbevolen als de beste keuze voor iedere nieuwkomer die niet 100% zeker weet wat te kiezen. Bytemark staat ook bekend voor zijn expertise en zijn klantvriendelijke ondersteuning.


conova communications GmbH steunt het Debian project reeds gedurende meerdere jaren door hostingdiensten te leveren. Daarenboven zijn deze IT-specialisten ook gastheer voor de Debian Bug Squashing Parties (speciale bijeenkomsten gericht op het wegwerken van bugs) in Salzburg/Oostenrijk. Ook werkt men op veel van de systemen die men bij conova dagelijks gebruikt, met Debian.

conova baat een van de meest moderne data-centers van Europa uit in Salzburg, Oostenrijk. Hun diensten: oplossingen op maat voor huisvesting van computersystemen, hosten, uitbestede diensten & cloud-diensten, outsourcing evenals netwerk- en beveiligingsdiensten. Het bedrijf biedt ruimte voor meer dan 10.000 servers van topkwaliteit qua bedrijfszekerheid en veiligheid in een technische ruimte van 2.000 m².


credativ is een onafhankelijk advies- en dienstverleningsbedrijf dat sinds 1999 allesomvattende diensten en technische ondersteuning biedt voor het invoeren en aanwenden van opensourcesoftware in bedrijfstoepassingen. Ons Opensourceondersteuningscentrum is permanent beschikbaar, 365 dagen per jaar en de klok rond.

Van bij het prille begin heeft credativ het Debian-project actief ondersteund en het zal dit in de toekomst blijven doen. Daarenboven zijn veel van onze consulenten ook ontwikkelaars van Debian of dragen ze over de hele wereld actief bij aan projecten voor vrije software. Bijkomende informatie is te vinden op URL: http://www.credativ.com/
.


DG-i levert hardware aan het Debian-project en vanuit hun colocatiesites hostingdiensten met internetverbindingen aan een hoge snelheid. wiki.debian.org ontving een IBM x360 server.

Dembach Goo Informatik GmbH & Co. KG (DG-i) biedt consultingdiensten betreffende IT-infrastructuur, softwareontwikkeling en hostingdiensten. DG-i ondersteunt cliënten bij het analyseren van hun IT-omgeving, het ontwikkelen van softwareoplossingen op maat en bij het aanpassen van hun toepassingen in functie van een naadloze overgang naar gehoste diensten. Het bedrijf ontwikkelt en ondersteunt geïndividualiseerde operationele IT-concepten die aan hoge kwaliteitseisen beantwoorden, in het bijzonder op het vlak van e-commerce en financiële diensten. DG-i huisvest de vereiste hostinginfrastructuur in zijn data-centers in München en Düsseldorf.


Eaton helpt Debian zijn infrastructuur te beschermen tegen stroompannes en stelt een ontwikkelaar van Debian tewerk op ondersteuning voor UPS (niet-onderbreekbare voeding) en stroomvoedingsapparaten via Network UPS Tools en verwante pakketten.

Eaton is een wereldwijde technologieleider in elektrische producten, systemen en diensten voor ononderbroken stroomkwaliteit, -distributie en -controle; hydraulische onderdelen, systemen en diensten voor industriële en mobiele uitrusting; hydraulische, pneumatische en vliegtuigbrandstofsystemen voor commercieel en militair gebruik; en aandrijf- en krachtbronsystemen voor auto's en vrachtwagens, die prestaties koppelen aan brandstofzuinigheid en veiligheid. Eaton heeft ongeveer 75.000 werknemers en verkoopt producten aan klanten in meer dan 150 landen met in 2008 een omzet van 15,4 miljard USD.


Fastly levert Debian netwerkdiensten voor het verspreiden van inhoud (content delivery network services - CDN services) en helpt ons om aan gebruikers pakketten te bezorgen via deb.debian.org.

Fastly’s toonaangevend cloudplatform voorziet in de levering van geavanceerde toepassingen en van cloudbeveiliging voor de meest populaire onlinebestemmingen ter wereld. Fastly werkt met het beste van het internet en behandelt iedere maand 14 biljoen verzoeken, meer dan 10 procent van alle internetverzoeken.


Sinds 2002 stelt Genesi de hardware die het ontwerpt en ontwikkelt ter beschikking van de gemeenschap van Debian. Genesi stelt ook ontwikkelaars van Debian tewerk voor het ondersteunen van hun platformen.

De Efika MX computers van Genesi, gebaseerd op ARM, zijn ontworpen om goedkope, energie-efficiënte computerapparatuur beschikbaar te stellen voor het brede publiek. Voor informatie over de betrokkenheid van Genesi bij de gemeenschap van Linux Open Source, kunt u www.PowerDeveloper.org raadplegen.


Hewlett Packard Enterprise (HPE) levert hardware waarop Debian ontwikkeld kan worden voor bepaalde architecturen (ports), hardware die als Debian spiegelserver en voor andere diensten van Debian gebruikt wordt (de huidige hardwareschenkingen van HPE worden vermeld op de pagina met Debian machines).

HPE is een van de grootste computerbedrijven ter wereld. Het bedrijf levert een ruime waaier producten en diensten, zoals servers, opslag, netwerkdiensten, consult en ondersteuning, software en financiële diensten.


LeaseWeb is een van de twee partners die de infrastructuur hebben geleverd voor het Debian OS Snapshot Archief sinds oktober 2014 en daarvoor een capaciteit van 80 Terabytes (TB) ter beschikking stelt. In 2017 vernieuwden ze hun steun door twee extra zogenaamde dedicated servers ter beschikking te stellen, waardoor de opslagcapaciteit op hun locatie uitgebreid werd met 50%, voldoende om nog jaren te kunnen beantwoorden aan de verwachte toekomstige groei van het archief.

LeaseWeb is een wereldwijde provider van Infrastructure-as-a-Service (IaaS – infrastructuur als dienst) – die klanten op aanvraag hosting-oplossingen van wereldklasse biedt, gaande van dedicated servers tot cloud-oplossingen. U vindt meer informatie over LeaseWeb op hun website.


Loongson en Lemote hebben verschillende op Loongson gebaseerde systemen geleverd aan Debian. Raadpleeg voor informatie over de betrokkenheid van Loongson bij de Linux-gemeenschap Linux at Loongson.

De reeks processors van Loongson zijn MIPS-compatibele processors. Zij kennen een ruim gebruik op verschillende domeinen, zoals als desktop, server, bij ingebouwde toepassingen, voor hoogwaardige rekenkracht, enz. Neem voor bijkomende informatie contact op met info@loongson.cn.


man-da.de GmbH levert de backbone voor het Metropolitan Area Network Darmstadt. Het ondersteunt Debian door het hosten van verschillende debian.org en debian.net servers evenals het buildd-netwerk voor het experimentele archief van de distributie (experimental) en debconf.org machines.

man-da.de GmbH onderhoudt MANDA, een extern netwerk (WAN) in de streek van Zuid-Hessen, dat onderwijs- en onderzoeksinstellingen verbindt met een redundant snel ringnetwerk en internettoegang biedt. Het bedrijf is eigendom van TU Darmstadt en de Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen van Darmstadt. Naast het operationeel houden van MANDA, levert het bedrijf ook IT-consulting en IT-diensten aan beide universiteiten.


The Oregon State University Open Source Lab levert hosting- en beheerdiensten aan het Debian-project.

The Open Source Lab is een contactpunt voor de ontwikkeling van open source aan de Oregon State University en daarbuiten. The OSL verzorgt ontwikkeling, hosting en verwante andere diensten voor de opensourcegemeenschap.


Skolelinux is sterk betrokken bij zowel het maken als het testen van het nieuwe installatiesysteem en de lokalisatie (het vertalen naar en aanpassen aan verschillende talen) van Debian.

Skolelinux is een project dat ten behoeve van scholen en universiteiten een Debian Pure Blend (een doelgroepspecifieke collectie van Debian-pakketten) creëert. Een eenvoudige installatie waarbij niet meer dan 3 vragen beantwoord moeten worden, resulteert in een vooraf geconfigureerd systeem op maat van scholen, zodat bijna geen kennis van Linux of netwerkbeheer vereist is. Het resultaat is een systeem met een aan het land en de lokale taal aangepaste omgeving en 15 vooraf geconfigureerde diensten.


Telegraaf Media ICT BV ondersteunt de Debian-gemeenschap door de hardware, de stapelruimte en de bandbreedte te schenken voor de server van Debian waarop zich de diensten alioth, arch en svn bevinden.

De internetinfrastructuur van Telegraaf Media ICT BV (ongeveer 200 op Intel gebaseerde servers) bestaat hoofdzakelijk uit Debian GNU/Linux-servers. De systeembeheerders zijn erg gedreven gebruikers van Debian en sommigen onder hen zijn ook onderhouders van Debian.

Telegraaf Media Group heeft een aantal van de populairste Nederlandse websites in zijn portefeuille (http://www.telegraaf.nl, http://www.speurders.nl en http://www.dft.nl), evenals de twee grootste kranten van Nederland.


Thomas Krenn heeft een nieuwe hoogwaardige server geleverd voor de cdbuilder-dienst van Debian, de dienst die instaat voor het bouwen van schijfimages. Daarenboven sponsort Thomas Krenn regelmatig hardware voor DebConf, de jaarlijkse conferentie van Debian, en voor de stand van Debian op LinuxTag. Kijk op http://www.thomas-krenn.com/linux voor informatie over de betrokkenheid van Thomas Krenn bij de gemeenschap van Linux Open Source.

Thomas Krenn is in Europa de leidinggevende onlinewinkel voor serversystemen en hoogwaardige hostingdiensten. Zij hebben een aanbod van stapelbare servers, geluidloze en bijna stille servers, opslagsystemen en virtualisatieoplossingen. Thomas Krenn is de enige hardwarewinkel die individuele geconfigureerde servers binnen de 24 uur over heel Europa levert. En natuurlijk ondersteunen zij Debian als besturingssysteem voor hun servers!


trustsec betaalt twee ontwikkelaars van Debian om te werken aan de ontwikkeling van Debian voor de S/390 en aan hoofdzakelijk met Java verband houdende pakketten. Zij herbergen voor Debian het webportaal over de S/390 en de zSeries. Zij werkten aan en betaalden de gratis Debian CD's voor LinuxTag 2001 in Stuttgart.

trustsec biedt klantenondersteuning, consult en training over Debian op de Intel PC-architectuur (i386), PowerPC en IBM S/390 en is gespecialiseerd in netwerkbeveiliging en softwareontwikkeling met Java. Stuur een e-mail info@trustsec.de voor bijkomende informatie.


Informatie over het partnerprogramma en de lijst van partners van vorige jaren vindt u op de volgende pagina's: 2017, 2016 en 2015.