AMD64-tilpasning

Debian på AMD64

Formålet med denne side er at hjælpe brugere og Debian-udviklere, som kører Debian GNU/Linux på AMD64-arkitekturen. Her er der oplysninger om tilpasningens aktuelle status, hvilke maskiner som er offentligt tilgængelige for udviklere, hvor man diskuterer udvikling af tilpasningen, hvor man får flere oplysninger om Debian-tilpassere og links til flere oplysninger.

Aktuel status

AMD64 har været en officielt understøttet Debian-arkitektur siden udgivelsen af Debian 4.0 (etch).

Tilpasningen består af kerner til alle AMD's 64 bit-CPU'er med tilnavnet AMD64 og alle Intels CPU'er med tilnavnet Intel 64, samt et fælles 64 bits-userspace.

Et komplet 64 bits-userland

AMD64-tilpasningen er helt igennem 64 bit, hvilket giver brugeren alle fordelene ved arkitekturen sammenlignet med i386:

Indbygget udførelse af 32 bits-binære filer er understøttet af kernen, mens de nødvendige kernebiblioteker stilles til rådighed af gennem Debians Multiarch-mekanisme.

Minimalistisk AMD64-runtimeunderstøttelse i i386

De officielle i386-distributioner indeholder faktisk minimalistisk AMD64-understøttelse, bestående af en 64 bits-kerne, en toolchain som kan fremstille 64 bits binære filer og pakken amd64-libs til afvikling af tredjeparts binære amd64-filer med indbyggede, delte biblioteker.

Postliste

Diskussioner og udvikling vedrørende tilpasningen sker på postlisten debian-amd64.

Offentlige maskiner

Alle Debian-medlemmer kan tilpasse pakker ved hjælp af Debians porterbox-maskiner.

Links