Ports ] [ Debian voor PA-RISC ] [ Nieuws ] [ Systemen ]

Nieuws over Debian voor PA-RISC

6 augustus 2001

Debian accepteert dat hppa wordt uitgebracht met Debian 3.0 (woody)!

Het is met groot genoegen dat we de acceptatie van hppa aankondigen als een architectuur voor de aankomende stabiele release Debian 3.0, codenaam woody. Installatiegereedschappen voor hppa zitten nu in de boomstructuur van woody, en pakketten die nu in unstable zitten beginnen door te schuiven naar de boomstructuur van testing/woody.

17 juli 2001

Officieel verzoek om uitgebracht te worden met Debian 3.0 (woody)

Bijna 70% van alle Debian-pakketten zijn gebouwd en bijgewerkt in het archief, een geautomatiseerd bouwsysteem draait goed, installatiegereedschappen zijn beschikbaar in het archief, en het aantal actieve systemen groeit gestaag.

31 mei 2001

HP brengt 0.9 cd-images uit!

HP heeft een momentopname van de boomstructuur van de onstabiele Debian distributie "sid" beschikbaar gesteld voor hppa in de vorm van een reeks cd-images. Zie de releasepagina voor meer informatie. Deze release maakt het aannemelijk dat de hppa-architectuur klaar zal zijn om uitgebracht te worden met woody, hoewel er nog veel werk te doen blijft tussen nu en dan!

16 oktober 2000

Er werd een boomstructuur voor binaire pakketten gecreëerd

Vandaag werd de boomstructuur voor de binaire pakketten van de hppa-architectuur toegevoegd aan de 'sid'-distributie op de hoofdsite van Debian. Bdale beheert een actieve auto-builder en pakketten zouden binnenkort op de spiegelserversites van Debian moeten verschijnen. Installatie-informatie en enkele kritieke pakketten zijn echter nog steeds alleen beschikbaar via de website van PA-RISC Linux.

1 augustus 2000

Naamsverandering

De kwestie of men als tekenreeks voor de Debian-architectuur 'parisc' dan wel 'hppa' zal gebruiken werd op OLS beslecht in het voordeel van 'hppa'. Deze pagina over de overzetting wordt verplaatst om die verandering te weerspiegelen, en er is een verzoek in de maak om de naam van de mailinglijst debian-parisc te veranderen in debian-hppa.

31 maart 2000

HP stelt als bijdrage een bouwmachine ter beschikking

HP heeft een J5000 op lange termijn aan Debian uitgeleend om te helpen bij het compileren van pakketten als we zover zijn.

Ook werd de mailinglijst debian-parisc geactiveerd.

4 maart 2000

De overzetting van Debian naar PA-RISC is officieel begonnen

Er werd een nieuwe mailinglijst, debian-parisc, aangevraagd, maar die is nog niet actief.