Anpassningar ] [ Debian för PA-RISC ] [ Nyheter ] [ System ]

Nyheter rörande Debian för PA-RISC

6 augusti 2001

Debian accpeterar hppa för utgivning med Debian 3.0 (woody)!

Det är med största nöja som vi tillkännager att hppa är accepterad som en arkitektur för utgivning tillsammans med den kommande stabila Debian 3.0-utgåvan, med kodnamn Woody. Installationsverktyg för hppa finns nu i Woodyträdet och paket från unstable börjar nu att migrera till testing/woody-trädet.

17 juli 2001

Officiell förfrågan om att bli utgiven med Debian 3.0 (woody)

Nästan 70% av alla Debianpaket har byggts och är up-to-date i arkivet, ett automatiserat byggsystem kör problemfritt, installationsverktyg finns tillgängliga i arkivet, och antalet körande system växer stadigt.

31 maj 2001

HP ger ut CD-avbildningar av 0.9!

HP har gjort en ögonblicksavbildning av "sid", det instabila Debianträdet, för hppa tillgänglig som en uppsättning CDROM-avbildningar. Se utgåvesidan för mer information. Denna utgåva visar att det kan vara möjligt att göra en utgåva i samband med utgåvan av Woody, även om det är mycket arbete kvar mellan nu och då!

16 oktober 2000

Binärträd skapade

Binärträd för hppa-arkitekturen har idag lagts till 'Sid'-distributionen på Debians huvudmaskin. Bdale kör en auto-builder, och paket bör snart dyka upp på Debianspeglingarna. Installationsupplysningar och några viktiga paket finns dock fortfarande endast på PA-RISC Linux-sidan.

1 augusti 2000

Namnbyte

På OLS har det tagits beslut i frågan rörande om 'parisc' eller 'hppa' skall användas för Debians arkitekturssträng, med 'hppa' som resultat. Denna anpassningssida flyttas för att reflektera förändringen, och en förfrågan har gjorts rörande att döpa om sändlistan debian-parisc till debian-hppa.

31 mars 2000

HP bidrar med en byggmaskin

HP har gjort en J5000 tillgänglig för Debian på långtidslån för att hjälpa till att bygga paket när vi kommer till det.

Dessutom så har sändlistan debian-parisc aktiverats.

4 mars 2000

Debian PA-RISC-anpassningen påbörjas officiellt

En ny sändlista, debian-parisc, har blivit efterfrågad men är inte aktiv än.