Advarsel! Denne oversættelse er for gammel, benyt venligst originalen.

Tilpasninger ] [ Debian GNU/Hurd ] [ Nyheder ] [ Opsætning ] [ Hurd-cd'er ] [ Dokumentation ] [ Udvikling ] [ Kontakt ]

Debian GNU/Hurd

Udvikling af distributionen

Tilpasning af Debian-pakker

Hvis du vil hjælpe til med tilpasningen af Debian GNU/Hurd, skal du gøre dig bekendt med Debians pakningssystem. Når det er gjort, ved at læse tilgængelig dokumentation og besøge udviklerhjørnet skulle du vide hvordan man udpakker Debians-kildekodepakker og opbygger en Debian-pakke. Her er et lynkursus til glæde for de meget dovne:

Anskaffelse af kildekode og opbygning af pakker

Anskaffelse af kildekode kan gøres ved blot at køre apt source pakkenavn, hvilket også vil udpakke kildekode.

Udpakning af Debian-kildekodepakker kræver filen package_version.dsc og filerne anført i den. Man oprette Debians opbygningsmappe med kommandoen dpkg-source -x package_version.dsc

Opbygning af en pakke foretages i det nu oprettede Debian-opbygningsmappe package-version med kommandoen dpkg-buildpackage -B "-mMyName <MinEmail>" I stedet for -B kan man bruge -b, hvis man også ønsker at opbygge de arkitekturuafhængige dele af pakken. Man kan tilføje -uc for at undgå signering af pakken med ens pgp-nøgle.

Opbygning kan kræve at yderligere pakker installeres. Den simpleste måde er at køre apt build-dep pakkenavn, som installerer alle krævede pakker.

Anvendelse af pbuilder kan være bekvemt. Den kan opbygges med sudo pbuilder create --mirror http://deb.debian.org/debian-ports/ --debootstrapopts --keyring=/usr/share/keyrings/debian-ports-archive-keyring.gpg --debootstrapopts --extra-suites=unreleased --extrapackages debian-ports-archive-keyring og dernæst kan man benytte pdebuild -- --binary-arch, som håndterer download af opbygningsafhængigheder, osv., og placerer resultatet i /var/cache/pbuilder/result.

Vælg en pakke

Hvilken pakke skal der arbejdes på? Enhver pakke som endnu ikke er tilpasset, men skal tilpasses. Dette ændrer sig hele tiden, hvorfor vi foretrækker at man først koncenterer sig om pakker, med mange baglæns afhængigheder, der kan ses på pakkeafhængighedsgraften https://people.debian.org/~sthibault/graph-radial.pdf, der opdateres dagligt, eller på listen over de mest efterspurgte https://people.debian.org/~sthibault/graph-total-top.txt (det er langtidslisten, korttidslisten er https://people.debian.org/~sthibault/graph-top.txt). Normalt er det også en god ide, at vælge fra de forældede lister https://people.debian.org/~sthibault/out_of_date2.txt og https://people.debian.org/~sthibault/out_of_date.txt, da disse tidligere har fungeret og der nok kun er et par årsager til at de ikke fungerer. Du kan også vælge en tilfældig af de manglende pakker ellere være på udkig efter autobuilding-logfiler på postlisten debian-hurd-build-logs eller anvende wanna-build-listen fra https://people.debian.org/~sthibault/failed_packages.txt .

Undersøg også om der allerede har været arbejdet på https://alioth.debian.org/tracker/?atid=410472&group_id=30628&func=browse, https://alioth.debian.org/tracker/?atid=411594&group_id=30628&func=browse og BTS (https://bugs.debian.org/cgi-bin/pkgreport.cgi?users=debian-hurd@lists.debian.org;tag=hurd) og https://wiki.debian.org/Debian_GNU/Hurd, samt den aktuelle pakketilstand på buildd.debian.org, fx https://buildd.debian.org/util-linux.

Pakker der ikke vil blive tilpasset

Nogle af disse pakker, eller dele af dem, kan måske tilpasses senere, men pt. anses de som minimum for at være umulige at tilpasse. De er normalt markeret med NotForUs ("ikke til os") i buildd-databasen.

Generelle tilpasningsproblemstillinger

En liste over almindelige problemerstillinger er tilgængelig på opstrøms websted. Det følgende er specifikt for Debian.

Før man forsøger at rette noget, så kontrollér om kfreebsd*-tilpasningen måske allerede har en rettelse, som blot også skal udvides til at omfatte hurd-i386.