Nota: El document original és més nou que aquesta traducció.

Ports ] [ Debian per a IA-64 ] [ Notícies ]

Debian per a IA-64

Estat

IA-64 és una arquitectura suportada per Debian des de Debian 3.0 (woody).

Si desitgeu ajudar, comenceu per subscriure-vos a la llista de correu debian-ia64.

Els canals habituals per a adquirir medis d'instal·lació ara inclouen imatges de CD per a ia64.

Una altra possibilitat és emprar una de les imatges de llançament beta del debian-installer per a ia64. Això podria ser una aventura, però qualsevol problema que trobeu i n'informeu ajudaran a Debian a obtenir el debian-installer provat en ia64 i llest per a la següent versió de Debian estable!

Versions del BIOS

És possible que pugueu trobar una màquina ia64 antiga que necessiti una actualització del BIOS per a que funcioni bé amb Linux. Una combinació en particular de la que n'hem sentit és intentar executar nuclis nous en sistemes «Lion» amb versions molt antigues del BIOS. Per intentar fer això més fàcil, això és el que coneixem de les versions de BIOS que funcionen bé per a Debian en sistemes ia64 antics:

Hi ha descàrregues de firmware per a sistemes HP disponibles començant des de ací.

Si algú te informació sobre versions de BIOS adequades per a altres sistemes IA-64 que estan executant Debian satisfactòriament, feu-ho saber en la llista debian-ia64!

Contactes

Els instigadors del port a IA-64 són Bdale Garbee i Randolph Chung. Ara mateix la millor manera per a preguntar-los coses és a través de la llista de correu.

Llistes de correu

Per a subscriure-vos a la llista de correu d'aquest port, envieu un missatge amb la paraula «subscribe» en l'assumpte del correu a debian-ia64-request@lists.debian.org per apuntar-vos-hi, o useu la pàgina web de la llista. També podeu navegar i cercar l'arxiu de la llista.