Ports ] [ Debian voor IA-64 ] [ Nieuws ]

Debian voor IA-64

Toestand

IA-64 was een door Debian ondersteunde architectuur van Debian 3.0 (woody) tot Debian 7 (wheezy)

Indien u zou willen helpen, begin dan met intekenen op de mailinglijst debian-ia64.

De normale kanalen in Debian voor het verkrijgen van installatiemedia en documentatie hebben ook ia64 cd-images.

BIOS-versies

Alle moderne ia64-systemen zouden goed moeten werken.

Het is mogelijk dat u een zeer vroege ia64-machine aantreft die een BIOS-upgrade nodig heeft om goed te werken met Linux. Een specifieke combinatie waarover we dit hoorden is wanneer u nieuwe kernels tracht te gebruiken op "Lion" systemen met echt oude BIOS-versies. Om het u makkelijker te maken volgt hier wat we weten over BIOS-versies die op oudere ia64-systemen goed werken voor Debian:

Firmware-downloads voor HP-systemen zijn beschikbaar vanaf HIER .

Indien iemand informatie heeft over geschikte BIOS-versies voor andere IA-64-systemen waarop Debian succesvol werkt, kan die ons dit laten weten op de mailinglijst debian-ia64.

Contactpersonen

De initiatiefnemers voor het geschikt maken van Debian voor IA-64 port waren Bdale Garbee en Randolph Chung. Nu is de beste manier voor het stellen van vragen via de mailinglijst.

Mailinglijst

Om in te tekenen op de mailinglijst voor deze uitgave, kunt u een bericht sturen met het woord "subscribe" als onderwerp naar debian-ia64-request@lists.debian.org, of u kunt de webpagina voor mailinglijsten gebruiken. U kunt ook het archief van de mailinglijst doorbladeren en doorzoeken.