Anpassningar ] [ Debian för IA-64 ] [ Nyheter ]

Debian för IA-64

Status

IA-64 var en officiell Debianarkitektur från Debian 3.0 (Woody) till Debian 7 (Wheezy).

Om du vill hjälpa till, börja med att prenumerera på sändlistan debian-ia64.

Debians normala kanaler för att få tag på installationsmedia innehåller nu ia64-cd-avbildningar.

BIOS-versioner

Alla moderna ia64-maskiner skall fungera bra.

Det är dock möjligt att du får tag på en tidig ia64-maskin som behöver en uppgradering av BIOS för att fungera bra med Linux.

Då IA-64-produkter och operativsystem fortfarande är under utveckling, är det möjligt att du kan hitta en maskin som inte fungerar bra med Linux. Ett specifikt problem vi har hört talas om är att försöka köra en ny kärna på ett ”Lion”-system med riktigt gamla BIOS-versioner. För att försöka underlätta är här en lista över BIOS-versioner som fungerar bra med Debian för äldre ia64-system:

Det går bra att hämta fastprogram för HP-system från denna sida.

Om någon har information om lämpliga BIOS-versioner för andra IA-64-system som Debian fungerar på, berätta för oss på sändlistan debian-ia64!

Kontakt

Det var Bdale Garbee och Randolph Chung som integrerade IA-64-anpassningen. Det bästa sättet att ställa frågon är nu via sändlistan.

Sändlista

För att prenumerera på sändlistan för den här anpassningen, skicka ett meddelande med ordet ”subscribe” i ärenderaden till debian-ia64-request@lists.debian.org eller använda listans webbsida. Du kan även söka i listarkiven.