Debian GNU/kFreeBSD

Debian GNU/kFreeBSD is een debian-uitgave die bestaat uit het GNU userland en de GNU C-bibliotheek, bovenop de kernel van FreeBSD, met daarbij de gebruikelijke pakketten van Debian.

De ontwikkeling van Debian GNU/kFreeBSD is officieel beëindigd in juli 2023 vanwege een gebrek aan interesse en vrijwilligers. U kunt de officiële aankondiging hier vinden.

Debian GNU/kFreeBSD is geen officieel ondersteunde architectuur. Ze werd met Debian 6.0 (Squeeze) en 7.0 (Wheezy) uitgebracht als een technology preview en de eerste niet-Linux uitgave van Debian. Sinds Debian 8 (Jessie) behoort ze echter niet langer tot de officiële releases.

Informatiebronnen

Er is meer informatie beschikbaar over de uitgave (inclusief een FAQ) op de wikipagina van Debian GNU/kFreeBSD.

E-maillijsten

De Debian GNU/k*BSD e-mailijst.

IRC

Het #debian-kbsd IRC-kanaal (op irc.debian.org).

Ontwikkeling

Omdat we gebruik maken van Glibc zijn de overzettingsproblemen erg eenvoudig en meestal is het een kwestie van de testgevallen voor ""k*bsd*-gnu" van een ander Glibc-systeem te kopiëren (zoals GNU of GNU/Linux). Bekijk het overzettingsdocument voor details.

Bekijk ook de takenlijst voor details over wat er moet gebeuren.

Beschikbare hardware voor Debian ontwikkelaars

lemon.debian.net (kfreebsd-amd64) is beschikbaar voor Debian ontwikkelaars voor overzettingsdoeleinden. Zie de machine-database voor meer informatie over deze machines. Over het algemeen heeft u de beschikking over twee chroot-omgevingen: testing en unstable. Let op: Deze systemen worden niet beheerd door de DSA, dus stuur geen vragen over deze machines naar debian-admin. Gebruik hiervoor admin@lemon.debian.net.