Debian GNU/kFreeBSD

Debian GNU/kFreeBSD is een port die bestaat uit het GNU userland en de GNU C-bibliotheek, bovenop de kernel van FreeBSD, met daarbij de gebruikelijke pakketten van Debian.

Aan deze uitgave wordt nog gewerkt. Ze is uitgebracht met Debian 6.0 (squeeze) als een technology preview en de eerste niet-Linux port.

Informatiebronnen

Er is meer informatie beschikbaar over de port (inclusief een FAQ) op de wikipagina van Debian GNU/kFreeBSD.

E-maillijsten

De Debian GNU/k*BSD e-mailijst.

IRC

Het #debian-kbsd IRC-kanaal (op irc.debian.org).

Ontwikkeling

Omdat we gebruik maken van Glibc zijn de portabiliteitproblemen erg eenvoudig en meestal is het een kwestie van de testgevallen voor ""k*bsd*-gnu" van een ander Glibc-systeem te kopieren (zoals GNU of GNU/Linux). Bekijk het porten-document voor details.

Bekijk ook de takenlijst voor details over wat er moet gebeuren.

Beschikbare hardware voor Debian ontwikkelaars

asdfasdf.debian.net (kfreebsd-amd64) en io.debian.net (kfreebsd-i386) zijn beschikbaar voor Debian ontwikkelaars voor port-doeleinden. Zie de machine-database voor meer informatie over deze machines. Over het algemeen heeft u de beschikking over twee chroot-omgevingen: testing en unstable. Let op: Deze systemen worden nog niet beheerd door de DSA, dus stuur geen vragen over deze machines naar debian-admin. Gebruik hiervoor admin@asdfasdf.debian.net of admin@io.debian.net.