Debian GNU/kFreeBSD

Debian GNU/kFreeBSD är en anpassning som består av GNU:s användarland med GNU:s C-bibliotek ovanpå FreeBSD:s kärna, tillsammans med den vanliga uppsättningen Debianpaket.

Utvecklingen av Debian GNU/kFreeBSD har officiellt avbrutits i juli 2023 på grund av brist på intresse och frivilliga. Du kan hitta det officiella tillkännagivandet här.

Debian GNU/kFreeBSD är inte en arkitektur med officiellt stöd. Den släpptes med Debian 6.0 (Squeeze) och Debian 7.0 (Wheezy) som en teknologisk förhandstitt och är den första anpassningen till något annat än Linux. Sedan Debian 8 (Jessie) inkluderas den dock inte längre i officiella utgåvor.

Resurser

Det finns mer information om anpassningen (inklusive en FAQ) på Debian GNU/kFreeBSD:s wikisida.

Sändlistor

Sändlista för Debian GNU/k*BSD.

IRC

IRC-kanalen #debian-kbsd (på irc.debian.org).

Utveckling

Eftersom vi använder Glibc är porteringsproblem väldigt enkla och för det mesta handlar det bara om att kopiera ett testfall för k*bsd*-gnu från ett annat Glibc-baserat system (såsom GNU eller GNU/Linux). Se porteringsdokumentet för detaljer.

Se även TODO-filen för fler detaljer om vad som behöver göras.

Tillgänglig hårdvara för Debianutvecklare

lemon.debian.net (kfreebsd-amd64) finns tillgängliga för Debianutvecklare i samband med anpassningsarbete. Se maskindatabasen för mer information om dessa maskiner. Generellt har du möjlighet att använda två chroot-miljöer: uttestnings- och den instabila utgåvan. Observera att dessa system inte administreras av DSA, så skicka inga förfrågningar till debian-admin om dem. Använd istället admin@lemon.debian.net .