Debian GNU/kFreeBSD

Debian GNU/kFreeBSD är en portering som består av GNU:s användarland med GNU:s C-bibliotek ovanpå FreeBSD:s kärna, tillsammans med den vanliga uppsättningen Debianpaket.

Den här anpassningen är under utveckling. Den släpptes i samband med Debian 6.0 (Squeeze) som en teknologisk förhandstitt och är den första anpassningen till något annat än Linux.

Resurser

Det finns mer information om portering (inklusive en FAQ) på Debian GNU/kFreeBSD:s wikisida.

Sändlistor

Sändlista för Debian GNU/k*BSD.

IRC

IRC-kanalen #debian-kbsd (på irc.debian.org).

Utveckling

Eftersom vi använder Glibc är porteringsproblem väldigt enkla och för det mesta handlar det bara om att kopiera ett testfall för k*bsd*-gnu från ett annat Glibc-baserat system (såsom GNU eller GNU/Linux). Se porteringsdokumentet för detaljer.

Se även TODO-filen för fler detaljer om vad som behöver göras.

Tillgänglig hårdvara för Debianutvecklare

asdfasdf.debian.net (kfreebsd-amd64) och io.debian.net (kfreebsd-i386) finns tillgängliga för Debianutvecklare i samband med porteringsarbete. Se maskindatabasen för mer information om dessa maskiner. Generellt har du möjlighet att använda två chroot-miljöer: uttestnings- och den instabila utgåvan. Observera att dessa system ännu inte administreras av DSA, så skicka inga förfrågningar till debian-admin om dem. Använd istället admin@asdfasdf.debian.net eller admin@io.debian.net.