Ports ] [ Debian voor Sparc ] [ Dankwoord ] [ Porten ] [ Problemen ]

Errata voor Debian SPARC

Deze pagina bevat een lijst met bekende problemen met Debian SPARC. De nadruk ligt op de stabiele release (of de bevroren toekomstige release, indien van toepassing), omdat deze problemen veel minder vaak voorkomen en een groter aantal mensen treffen.

De volgende lijst met problemen is niet bedoeld om het Debian-systeem voor het opsporen van fouten (Debian bug-tracking system - BTS) te vervangen. Het belangrijkste doel van deze informatie is om verwarring bij gebruikers te beperken, het verkeer op de mailinglijst te verminderen en tijdelijke oplossingen uit te leggen totdat de bug is opgelost. Als aan een probleem een bugnummer is gekoppeld, wordt dat bugnummer vermeld.

X Window-systeem

Problemen met betrekking tot het X Window-systeem.

Hoe weet ik welke X-server ik moet gebruiken?

Dit hangt af van uw machine en welke framebuffer (videokaart) u heeft geïnstalleerd. De volgende lijst met X-serverpakketten zou moeten helpen -- kies datgene dat overeenkomt met uw hardware en installeer het pakket (en stel het in als de standaard X-server wanneer hierom wordt gevraagd tijdens de installatie).

xserver-xsun
Gebruikt voor de meeste Sun- en 8-bits-kloonframebuffers, zoals CG3, CG6, enz. Bevat ook monochrome ondersteuning.
xserver-xsun-mono
Gebruikt voor BWTWO en andere monochrome framebuffers, of voor het werken met kleurenframebuffers in monochrome modus.
xserver-xsun24
X-server die 24-bits kleur ondersteunt -- geschikt voor 24-bits-framebuffers die worden ondersteund door de Linux-kernel. Niet veel mensen kunnen dit gebruiken.
xserver-mach64
Gebruik deze X-server voor ATI Rage-framebuffers, zoals te vinden in veel op PCI gebaseerde UltraSPARC-machines.

Problemen met de Mach64-server

Deze server zoekt alleen naar de framebuffer op /dev/fb0. Het kan zijn dat u daar wat moet rommelen met symbolische koppelingen om het daarop te doen lijken.