Debian GNU/Linux 5.0 -- Errata

Bekende problemen

Waarschuwing betreffende sleutel 4D270D06F42584E6 tijdens opwaardering

Nadat u voor de opwaardering Lenny aan uw sources.list heeft toegevoegd, zult u mogelijk een waarschuwing krijgen dat sleutel 4D270D06F42584E6 ontbreekt. Oorzaak hiervoor is dat het Release bestand voor Lenny is ondertekend met twee sleutels waarvan er één beschikbaar is in Etch, maar de andere oorspronkelijk niet. De waarschuwing is onschadelijk aangezien slechts één sleutel is vereist voor het verifiëren van het Release bestand. De waarschuwing zal verdwijnen als u, voor de opwaardering naar Lenny, eerst nog éénmaal uw Etch systeem opwaardeert (zodat versie 2009.01.31 van het pakket debian-archive-keyring geïnstalleerd is).

Beveiligingsproblemen

Het Debian-beveiligingsteam werkt pakketten bij in de stabiele release wanneer ze problemen gerelateerd met de beveiliging hebben geïdentificeerd. Bekijk de beveiligingspagina’s voor informatie over onderkende beveiligingsproblemen in lenny.

Als u APT gebruikt, voeg dan de volgende regel toe aan /etc/apt/sources.list om toegang te hebben tot de laatste beveiligingsupdates:

  deb http://security.debian.org/ lenny/updates main contrib non-free

Voer daarna apt-get update uit, gevolgd door apt-get upgrade.

Tussenreleases

Soms, in het geval van diverse kritieke problemen of opwaarderingen in verband met beveiliging wordt de distributie bijgewerkt. Deze worden aangeduid als tussenreleases.

Zie de ChangeLog voor details over wijzigingen tussen 5.0.0 en 5.0.10.

Verbeteringen voor de uitgebracht stabiele distributie gaan dikwijls door een uitgebreide testperiode voordat ze in het archief worden aanvaard. Echter, deze verbeteringen zijn beschikbaar in de dists/lenny-proposed-updates-map van elke Debian-archief-spiegelserver.

Als u APT gebruikt om uw pakketten bij te werken, dan kunt u de voorgestelde updates installeren door de volgende regel toe te voegen aan /etc/apt/sources.list:

  # voorgestelde updates voor een 5.0 tussenrelease
  deb http://archive.debian.org/debian lenny-proposed-updates main contrib non-free

Voer daarna apt-get update uit, gevolgd door apt-get upgrade.

Installatiesysteem

Zie voor informatie over errata en updates van het installatiesysteem de installatie-informatie-pagina.