Debian GNU/Linux 5.0 -- Errata

Bekende problemen

Waarschuwing over sleutel 4D270D06F42584E6 bij het opwaarderen

Nadat u Lenny toegevoegd heeft aan uw sources.list voor de opwaardering, zult u hoogstwaarschijnlijk een waarschuwing zien over sleutel 4D270D06F42584E6 die ontbreekt. Dit is omdat het bestand Release voor Lenny ondertekend werd met twee sleutels, één die beschikbaar is in Etch en een andere die er oorspronkelijk niet mee meegeleverd werd. Deze waarschuwing kan geen kwaad, omdat beschikken over één sleutel om het bestand Release te verifiëren voldoende is, maar uw Etch-systeem gewoon nog eenmaal bijwerken voordat u opwaardeert naar Lenny zou de waarschuwing moeten doen verdwijnen (versie 2009.01.31 van het pakket debian-archive-keyring zou geïnstalleerd moeten worden).

Beveiligingsproblemen

Het Debian veiligheidsteam brengt updates uit voor pakketten uit de stabiele release waarin problemen in verband met beveiliging vastgesteld werden. Raadpleeg de beveiligingspagina's voor informatie over eventuele beveiligingsproblemen die in lenny ontdekt werden.

Als u APT gebruikt, voeg dan de volgende regel toe aan /etc/apt/sources.list om toegang te hebben tot de laatste beveiligingsupdates:

  deb http://security.debian.org/ lenny/updates main contrib non-free

Voer daarna apt-get update uit, gevolgd door apt-get upgrade.

Tussenreleases

Soms, in het geval van diverse kritieke problemen of beveiligingsupdates, wordt de uitgebrachte distributie bijgewerkt. Een dergelijke bijwerking wordt gewoonlijk aangeduid als een tussenrelease.

Zie de ChangeLog voor details over wijzigingen tussen 5.0.0 en 5.0.10.

Verbeteringen voor de uitgebrachte stabiele distributie gaan dikwijls door een uitgebreide testperiode voordat ze in het archief worden aanvaard. Deze verbeteringen zijn echter wel beschikbaar in de map dists/lenny-proposed-updates van elke Debian archief-spiegelserver.

Als u APT gebruikt om uw pakketten bij te werken, dan kunt u de voorgestelde updates installeren door de volgende regel toe te voegen aan /etc/apt/sources.list:

  # voorgestelde toevoegingen aan een tussenrelease van 5.0
  deb http://archive.debian.org/debian lenny-proposed-updates main contrib non-free

Voer daarna apt-get update uit, gevolgd door apt-get upgrade.

Installatiesysteem

Raadpleeg voor informatie over errata en updates van het installatiesysteem de pagina met installatie-informatie.