Mekanismen proposed-updates

Alle ændringer til den udgivne stable (stabile) (og oldstable, gamle stabile) distribution gennemgåer en omfattende testperiode, før de accepteres i arkivet. Enhver sådan opdatering til udgivelsen stable (oldstable) kaldes en point release (punktopdatering).

Forberedelsen af en punktopdatering sker gennem mekanismen proposed-updates (foreslåede opdateringer). Opdaterede pakker uploades til en separat kø kaldet p-u-new (o-p-u-new), før de accepteres i proposed-updates (oldstable-proposed-updates).

For at anvende disse pakker med APT, kan følgende linjer føjes til filen sources.list file:

  # proposed updates for the next point release
  deb http://ftp.us.debian.org/debian bookworm-proposed-updates main contrib non-free non-free-firmware

Bemærk at /debian/-filspejlene indeholder denne mappe, hvorfor det ikke er nødvendigt at anvende ovennævnte ftp.us.debian.org, som blot er et eksempel.

Nye pakker kan ankomme til proposed-updates enten når Debian-udviklere uploader dem til proposed-updates (oldstable-proposed-updates) eller til stable (oldstable). Uploadprocessen er beskrevet i Developer’s Reference.

Vær opmærksom på, at pakker fra security.debian.org automatisk kopieres til mappen p-u-new (o-p-u-new). Samtidig er pakker uploadet direkte til proposed-updates (oldstable-proposed-updates) ikke overvåget af Debians sikkerhedshold.

Den aktuelle liste over pakker, som er i køen p-u-new (o-p-u-new), kan man se på https://release.debian.org/proposed-updates/stable.html (https://release.debian.org/proposed-updates/oldstable.html).