Debian 9 -- Errata

Beveiligingsproblemen

Het Debian security-team brengt updates uit voor pakketten uit de stabiele release waarin problemen in verband met beveiliging vastgesteld werden. Raadpleeg de beveiligingspagina's voor informatie over eventuele beveiligingsproblemen die in Stretch ontdekt werden.

Als u APT gebruikt, voeg dan de volgende regel toe aan /etc/apt/sources.list om toegang te hebben tot de laatste beveiligingsupdates:

   deb http://security.debian.org/ stretch/updates main contrib non-free

Voer daarna apt-get update uit, gevolgd door apt-get upgrade.

Tussenreleases

Soms, in het geval van diverse kritieke problemen of opwaarderingen in verband met beveiliging, wordt de distributie bijgewerkt. Deze worden gewoonlijk aangeduid als tussenreleases.

Zie de ChangeLog voor details over wijzigingen tussen 9.0 en 9.13.

Verbeteringen voor de uitgebracht stabiele distributie gaan dikwijls door een uitgebreide testperiode voordat ze in het archief worden aanvaard. Deze verbeteringen zijn echter wel beschikbaar in de map dists/stretch-proposed-updates van elke Debian archief-spiegelserver.

Als u APT gebruikt om uw pakketten bij te werken, dan kunt u de voorgestelde updates installeren door de volgende regel toe te voegen aan /etc/apt/sources.list:

  # voorgestelde updates voor een 9 tussenrelease
  deb http://ftp.nl.debian.org/debian stretch-proposed-updates main contrib non-free

Voer daarna apt-get update uit, gevolgd door apt-get upgrade.

Installatiesysteem

Zie voor informatie over errata en updates van het installatiesysteem de installatie-informatie-pagina.