Debian “stretch” release-informatie

Debian 9.13 werd uitgebracht op 18 juli 2020. Debian 9.0 werd oorspronkelijk uitgebracht op 17 juni 2017. De release bevatte verschillende ingrijpende wijzigingen, beschreven in ons persbericht en in de notities bij de release.

Debian 9 werd vervangen door Debian 10 (buster). Er worden geen beveiligingsupdates meer uitgebracht sinds 6 juli 2020.

Stretch heeft ook genoten van langetermijnondersteuning (Long Term Support - LTS) tot eind juni 2022. De LTS was beperkt tot i386, amd64, armel, armhf en arm64. Alle andere architecturen werden niet langer ondersteund in stretch. Raadpleeg voor meer informatie de sectie over LTS op de Wiki van Debian.

Raadpleeg de installatie-informatie-pagina en de Installatiehandleiding over het verkrijgen en installeren van Debian. Zie de instructies in de notities bij de release om van een oudere Debian release op te waarderen.

Ondersteunde architecturen tijdens de langetermijnondersteuning:

Ondersteunde computerarchitecturen bij de initiële release van stretch:

In tegenstelling tot wat we zouden wensen, kunnen er enkele problemen bestaan in de release, ondanks dat deze stabiel wordt genoemd. We hebben een overzicht van de belangrijkste bekende problemen gemaakt en u kunt ons altijd andere problemen rapporteren.