Πληροφορίες έκδοσης του Debian “bullseye”

Η κωδική ονομασία της επόμενης μείζονος έκδοσης του Debian μετά από την buster είναι bullseye.

Αυτή η έκδοση ξεκίνησε σαν μια κόπια της έκδοσης buster και είναι προς το παρόν σε κατάσταση δοκιμαστική. Αυτό σημαίνει ότι πράγματα δεν "χαλάνε" τόσο άσχημα όσο στην ασταθή ή την πειραματική διανομή, επειδή τα πακέτα μπορούν να μπουν σ' αυτήν μόνο αφού έχει περάσει ένα χρονικό διάστημα και όταν δεν έχουν κανένα από τα κρίσιμα για την κυκλοφορία της διανομής σφάλματα που έχουν δηλωθεί σε σχέση με αυτά.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι τις επικαιροποιήσεις για την δοκιμαστική διανομή δεν τις διαχειρίζεται ακόμα η ομάδα ασφαλείας. Συνεπώς, η δοκιμαστική διανομή δεν λαμβάνει επικαιροποιήσεις ασφαλείας έγκαιρα. Σας ενθαρρύνουμε να αλλάξετε, προς τα παρόν, τις σχετικές εισόδους στο αρχείο sources.list από την δοκιμαστική στην buster αν χρειάζεστε υποστήριξη ασφαλείας. Δείτε επίσης τα σχετικά στη σελίδα Συχνές Ερωτήσεις της Ομάδας Ασφαλείας για την δοκιμαστική διανομή.

Ίσως υπάρχει διαθέσιμο ένα προσχέδιο των σημειώσεων της έκδοσης. Παρακαλούμε, επίσης ελέγξτε τις προτεινόμενες προσθήκες στις σημειώσεις της έκδοσης.

Για εικόνες εγκατάστασης και τεκμηρίωση σχετικά με το πώς να εγκαταστήσετε τη δοκιμαστική διανομή, δείτε τη σελίδα του Εγκαταστάτη του Debian.

Για να βρείτε περισσότερα για το πώς "δουλεύει" η δοκιμαστική διανομή, ελέγξτε τις πληροφορίες των προγραμματιστ(ρι)ών σχετικά με αυτήν.

Πολύς κόσμος ρωτά αν υπάρχει ένας μοναδικός μετρητής προόδου της έκδοσης. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, αλλά μπορούμε να σας παραπέμψουμε σε αρκετά σημεία που περιγράφουν πράγματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν ώστε να γίνει η κυκοφορία της έκδοσης:

Επιπλέον, αναφορές για τη γενική κατάσταση της έκδοσης αναρτώνται από τον διαχειριστή της κυκλοφορίας της έκδοσης στην λίστα αλληλογραφίας debian-devel-announce.