Debian “buster” release-informatie

De codenaam voor de volgende hoofdrelease van Debian na stretch is buster.

Deze release startte als een kopie van stretch en is momenteel in een toestand genaamd testing. Dit betekent dat problemen niet zo erg zouden mogen zijn als die in de onstabiele of experimentele distributies, omdat pakketten enkel toegelaten worden na een bepaalde periode en wanneer er geen release-kritieke bugs voor gerapporteerd zijn.

Merk op dat beveiligingsupdates voor de testing-distributie nog niet beheerd worden door het beveiligingsteam. Dus, testing krijgt niet snel beveiligingsupdates. We raden u aan om voorlopig uw sources.list-regels te veranderen van testing naar stretch als u beveilingsupdates nodig heeft. Zie ook de FAQ van het Beveiligingsteam betreffende de testing-distributie.

Mogelijk is een ontwerp beschikbaar van de notities bij de release. Raadpleeg ook de voorgestelde aanvullingen voor de notities bij de release.

Zie de pagina van het Debian installatiesysteem voor installatie-images en documentatie over hoe testing te installeren.

Om meer te weten over hoe de testing-distributie werkt, kunt u de ontwikkelaarsinformatie daarover raadplegen.

Mensen vragen dikwijls of er één enkele release-voortgangsmeter is. Spijtig genoeg is die er niet, maar we kunnen u naar verschillende plaatsen verwijzen waar beschreven staat wat er moet gebeuren vóór een release kan worden uitgebracht:

Daarnaast rapporteert de releasemanager regelmatig over de algemene status op de mailinglijst debian-devel-announce.