Debian 13 -- Errata

Veiligheidsproblemen

Het Debian beveiligingsteam brengt updates uit voor pakketten uit de stabiele release waarin problemen in verband met beveiliging vastgesteld werden. Raadpleeg de beveiligingspagina's voor informatie over eventuele beveiligingsproblemen die in trixie ontdekt werden.

Als u APT gebruikt, voeg dan de volgende regel toe aan /etc/apt/sources.list om toegang te hebben tot de laatste beveiligingsupdates:

  deb http://security.debian.org/ trixie-security main contrib non-free non-free-firmware

Voer daarna apt update uit, gevolgd door apt upgrade.

Tussenreleases

Soms, in het geval van diverse kritieke problemen of beveiligingsupdates, wordt de uitgebrachte distributie bijgewerkt. Een dergelijke bijwerking wordt gewoonlijk aangeduid als een tussenrelease.

Zie de ChangeLog voor details over wijzigingen tussen 13 en 13.

Verbeteringen voor de uitgebrachte stabiele distributie gaan dikwijls door een uitgebreide testperiode voordat ze in het archief worden aanvaard. Deze verbeteringen zijn echter wel beschikbaar in de map dists/trixie-proposed-updates van elke Debian archief-spiegelserver.

Als u APT gebruikt om uw pakketten bij te werken, dan kunt u de voorgestelde updates installeren door de volgende regel toe te voegen aan /etc/apt/sources.list:

  # voorgestelde toevoegingen aan een tussenrelease van 13
  deb http://deb.debian.org/debian trixie-proposed-updates main contrib non-free

Voer daarna apt update uit, gevolgd door apt upgrade.

Installatiesysteem

Raadpleeg voor informatie over errata en updates van het installatiesysteem de pagina met installatie-informatie.