Debian GNU/Linux 3.0 -- Errata

Beveiligingsproblemen

Het Debian veiligheidsteam brengt updates uit voor pakketten uit de stabiele release waarin problemen in verband met beveiliging vastgesteld werden. Raadpleeg de beveiligingspagina's voor informatie over eventuele beveiligingsproblemen die in `woody' ontdekt werden.

Als u APT gebruikt, voeg dan de volgende regel toe aan /etc/apt/sources.list om toegang te hebben tot de laatste beveiligingsupdates:

  deb http://security.debian.org/ woody/updates main contrib non-free

Voer daarna apt-get update uit, gevolgd door apt-get upgrade.

Tussenreleases

Soms, in het geval van diverse kritieke problemen of beveiligingsupdates, wordt de uitgebrachte distributie bijgewerkt. Een dergelijke bijwerking wordt gewoonlijk aangeduid als een tussenrelease.

Zie de ChangeLog (en de ChangeLog voor non-US) voor details over wijzigingen tussen 3.0r0 en 3.0r6.

Verbeteringen voor de uitgebrachte stabiele distributie gaan dikwijls door een uitgebreide testperiode voordat ze in het archief worden aanvaard. Deze verbeteringen zijn echter wel beschikbaar in de map dists/woody-proposed-updates van elke Debian archief-spiegelserver (en op dezelfde locatie op onze non-US server en zijn spiegelservers).

Als u apt gebruikt om uw pakketten bij te werken, dan kunt u de voorgestelde updates installeren door de volgende regel toe te voegen aan /etc/apt/sources.list:

  # voorgestelde toevoegingen aan een tussenrelease van 3.0
  deb http://archive.debian.org/debian proposed-updates main contrib non-free
  deb http://archive.debian.org/debian-non-US proposed-updates/non-US main contrib non-free

Voer daarna apt-get update uit, gevolgd door apt-get upgrade.

Niet-officiële ondersteuning voor schijfcontrollers die niet worden gedetecteerd door het installatiesysteem

Enkele systemen met RAID-controllers zoals Adaptec-2400A worden niet ondersteund door het standaard installatiesysteem. U kunt Debian 3.0 nog steeds installeren met behulp van de bf2.4-variant en door vooraf stuurprogrammamodules te laden van deze diskette.