Huomaa: Alkuperäinen sivu on tätä suomennosta uudempi.

Debianin tavaramerkit

Tavaramerkit

Debian on sitoutunut suojelemaan tavaramerkkiään, logoaan ja tyylejään, varmistamaan niiden yhteneväisen käytön sekä tekemään käytön helpoksi kaikille vilpittömille käyttäjille. Osana tätä prosessia, Debian on Software in the Public Interest, Inc.:n rekisteröity tavaramerkki, jota hallinnoi Debian-projekti. Yhdysvaltojen ulkopuolista rekisteröintiä varten olemme kirjanneet Madrid-protokollan mukaisen hakemuksen laajentamaan suojausta Euroopan Unionissa, Kiinassa ja Japanissa. Lisäksi Debian-tavaramerkki on rekisteröity Brasiliassa, N. do processo 827045310.

Tavaramerkki rekisteröitiin ensimmäistä kertaa 21. joulukuuta 1999 vaikka onkin ollut käytössä jo elokuusta 1993. Tavaramerkki on rekisteröity Nizzan sopimuksen luokassa 009: tietojenkäsittelylaitteet ja käyttöjärjestelmäohjelmistot.

Tavaramerkkikäytäntö

Versio: 2.0
Julkaistu: 19. tammikuuta 2013

Software in the Public Interest, Inc. hallinnoi lukuisia tavaramerkkejä niin sanoja kuin logomuotoja sisältäen brändin, sloganin ja tyylin. Tämä tavaramerkkikäytäntö sisältää kaikki merkit, niin sanat kuin logomuodot, joihin viitataan yhteisestä Debian-tavaramerkkeinä. Löydät luettelon Debian-tavaramerkeistä, sisältäen sekä rekisteröidyt että rekisteröimättömät (mutta muutoin laillisesti tunnustetut) tavaramerkit tavaramerkit-sivultamme.

Tämä tavaramerkkikäytännön tavoite on:

 1. rohkaista Debian-tavaramerkkien laajamittaiseen käyttöön,
 2. selventää kolmansille osapuolille Debian-tavaramerkkien oikeaa käyttöä,
 3. estää Debian-tavaramerkkien väärinkäytöksiä, jotka voivat sekoittaa tai johtaa harhaan käyttäjiä Debianiin ja sen yhteistyökumppaneihin liittyen.

Huomaa, että tämän käytännön tavoitteena ei ole rajoittaa kaupallista toimintaa Debianin ympärillä. Me rohkaisemme yrityksiä työskentelemään Debianin parissa kuitenkin tämän käytännön kanssa sopusoinnussa.

Seuraavat ohjeet neuvovat Debian-tavaramerkkien oikeaa käyttöä julkaisijoille ja muille kolmansille osapuolille. Mikä tahansa viittaus Debian-tavaramerkkeihin, joka ei ole yhteensopiva näiden ohjeiden kanssa, tai luvattomasti käyttää tai viittaa Debian-tavaramerkkeihin, tai käyttää Debian-tavaramerkkien kanssa hämäävästi samankaltaisia merkkejä, on kielletty ja saattaa loukata Debian-tavaramerkkioikeuksia.

Mikä tahansa Debian-tavaramerkkien käyttö harhaanjohtavasti, väärällä tavalla tai tavalla, joka halventaa Debianin, kuten valheellinen maininta, on aina kiellettyä.

Milloin voit käyttää Debian-tavaramerkkejä lupaa kysymättä

 1. Voit käyttää Debian-tavaramerkkejä esittääksesi todellisen väittämän Debianista tai kommunikoidaksesi yhteensopivuutta tuotteesi kanssa rehellisesti.
 2. Aikomasi käyttö on Debian-tavaramerkkien reilua käyttöä, esim. identifioidaksesi että puhut Debianista tekstissä, ilman viitettä sponsoroinnista tai hyväksynnästä.
 3. Voit käyttää Debian-tavaramerkkejä kuvataksesi tai mainostaaksesi palvelujasi tai tuotteistasi, jotka liittyvät Debianiin tavalla joka ei ole harhaanjohtava.
 4. Voit käyttää Debian-tavaramerkkejä kuvataksesi Debiania artikkeleissa, julkaisuissa tai blogipostauksissa.
 5. Voit tehdä t-paitoja, työpöydän taustakuvia, hattuja tai muita myyntiesineitä, joissa on Debian-tavaramerkkejä epäkaupalliseen käyttöön.
 6. Voit tehdä myös myyntiesineitä Debian-tavaramerkeillä kaupalliseen käyttöön. Kaupallisen käytön yhteydessä suosittelemme että mainostat asiakkaille rehellisesti mikä osa hinnasta, jos mikään, lahjoitetaan Debian-projektille. Katso lahjoitussivulta lisätietoa kuinka lahjoittaa Debian-projektille.

Milloin ET VOI käyttää Debian-tavaramerkkejä kysymättä lupaa

 1. Et voi käyttää Debian-tavaramerkkejä millään sellaisella tavalla joka viittaa kumppanuuteen tai Debian-projektin tai -yhteisön tukemaksi, jollei sellainen ole totta.
 2. Et voi käyttää Debian-tavaramerkkejä yrityksen tai organisaation nimessä etkä tuotteen tai palvelun nimessä.
 3. Et voi käyttää nimeä, joka on hämäävästi samankaltainen kuin Debian-tavaramerkit.
 4. Et voi käyttää Debian-tavaramerkkejä domainnimessä joko kaupallisessa tarkoituksessa tai ilman.

Kuinka käyttää Debian-tavaramerkkejä

 1. Käytä Debian-tavaramerkkejä tavalla, joka tekee selväksi että sinun projektisi liittyy Debian-projektiin, mutta ei ole Debianin osa, Debian-projektin tuottama tai Debian-projektin tukema.
 2. Tunnusta Software in the Public Interest, Inc'n Debian-tavaramerkin hallinta selvästi.

  Esimerkki:

  [TAVARAMERKKI] on Software in the Public Interest, Inc'n (rekisteröity mikäli on) tavaramerkki.

 3. Sisällytä poikkeuslausuma Debianin sponsoroinnista, yhteistyöstä tai tuesta sivustollasi ja kaikessa paperimateriaalissa.

  Esimerkki:

  PROJEKTI X ei ole yhteistyössä Debianin kanssa. Debian on Software in the Public Interest, Inc'n rekisteröity tavaramerkki.

 4. Erota Debian-tavaramerkit ympäröivistä sanoista joko kursiivilla, lihavoinnilla tai alleviivauksella.
 5. Käytä Debian-tavaramerkkejä niiden täsmällisessä muodossa, ei liitettynä tai yhdistettynä muihin sanoihin.
 6. Älä luo Debian-tavaramerkistä akronyymejä.

Lupa käyttöön

Kaikki lisensointiin ja muihin liittyvät kysymykset Debian-tavaramerkeistä pyydetään lähettämään (englanniksi)

Mikäli sinulla on kysyttävää Debian-tavaramerkeistä tai haluat pyytää lupaa sellaiselle käytölle, jota ei ole tässä sallittu, lähetä sähköpostia trademark@debian.org. Pyytäessäsi käyttölupaa Debian-tavaramerkille muuhun kuin Debianin tavaramerkkikäytännön sallimiin tarkoituksiin, lähetä sähköpostia (englanniksi) trademark@debian.org aiheena Trademark Use Request (tavaramerkin käyttöpyyntö); tarkistathan että viestisi sisältää seuraavat tiedot:

Lisensointikäytännön uudemmat version

Tätä lisensointikäytäntöä voidaan uudistaa milloin tahansa ja päivitetty versio tulee saataville osoitteessa https://www.debian.org/trademark.

Logojen käyttöohjeet

Mikäli sinulla on kysyttävää näistä ohjeista, lähetä sähköpostia (englanniksi) trademark@debian.org.

Organisaatiot, joilla on lisessi käyttää tavaramerkkiä

Seuraaville organisaatioille on lisensoitu Debian-tavaramerkin käyttö Lisenssisopimuksella: