T-Mobile Tjeckien a. s., Tjeckien

T-Mobile Czech Republic a. s. (härefter T-Mobile) driver ett mobilt kommunikationsnätverk på GSM-standarden över 900 och 1800Mhz-banden samt är även autoriserade att driva ett UMTS-nätverk. Sedan 1 januari 2008, har T-Mobile tillhandahållt uppkopplingstjänster för höghastighetsinternet baserat på ADSL-teknologin, samt erbjudit rösttjänster via det offentliga fasta elektroniska kommunikationsnätet. I 2009 expanderade T-Mobile sin portfolio för att inkludera ICT-tjänsterna, och sedan november 2010 erbjuds även T-Mobile satellit-TV. Sedan etableringen har företaget lagt vikt på kvaliteten på de tillhandahållna tjänsterna, utsökt kundsupport samt korrekt uppträdande mot affärspartners, medhjälpare och miljön.

T-Mobile använder Debian GNU/Linux på servrar från små och medelstora SMP, till high-end NUMA-servrar. T-Mobile migrerade några av sina internettjänster riktade mot kunder och utländska partners till de bästa tillgängliga opensource-lösningarna under 2000. Distributionen Debian GNU/Linux är nu en av flera föredragna distributioner för de flesta av ett stigande antal internettjänster och -applikationer riktat mot stora verksamheter till T-Mobiles kunder och partners.

Vi valde Debian av många orsaker: flexibilitet, robusthet, stabilitet, anpassningsbarhet, funktionalitet, kvalitetssäkring, det stora antalet vältestade paket, överlägset och sofistikerat pakethanteringssystem med en enkel uppgraderingsmekanism, lösning av säkerhetsproblem, stöd för många olika installationsmetoder på många arkitekturer och plattformar, perfekt stöd för fjärradministrering och mycket, mycket mer ... vi säger bara: apt-get igång med det!