WTC Communications, Kanada

Vi har använt GNU/Linux i mer än 10 år. Vi har över tiden med uppgraderingar och expansioner ersatt alla våra system som inte är beroende av nån annan distribution eller något operativsystem med Debian. Våra huvudorsaker för att gå över till Debian är säkerhets från början och hur rakt på sak och standardiserat hantering av servrar blev: utgåvorna är mycket stabila, paketvalet är enormt, och det finns massvis med gemenskapsdokumentation och blomstrande supportgrupper, stöd över flera arkitekturer är bra (vilket tillåter oss att ha en standardiserad installation över både x86 och UltraSPARC-hårdvara), och självklart den fantastiska apt-pakethanteraren. En extra bonus är nonsensfria nätverksinstallationsavbildningen som till stor del minskar insatserna som krävs för installation och konfiguration.

För närvarande är våra installationsbas över 20 produktionssystem, vilket växer, med ett variabelt antal utvecklingssystem som kommer och går. Eftersom vi är en telecombolag så använder vi Debian för ett antal olika uppgifter, inklusive Apache webbservers, PowerDNS och BIND DNS, mailssystem på Sendmail och Cyrus, virtuella maskiner och gäster med VMware, MySQL och PostGRES-databaser, OpenVPN och PPTP VPN-system, mjukvarurouters och inhängnade områden, dedikerade brandväggar, prestandaövervakning med SNMP-loggning och Cacti, filservning med Samba och FTP-tjänster, kopplat till Fibre Channel och iSCSI SAN-lagring, backupsystem, prenumerantautentisering med FreeRADIUS, nätverkshantering så som RANCID och TACACS+, CRM, biljettsystem... Alltihop!

Det verkar som om med andra distributioner så hade en sådan bredd av funkltionalitet varit svår att koppla till en standard, flexibel och bekant bas.