Informatikinstitutionen, Federala universitetet i Paraná, Brasilien

Vi använder Debian/GNU linux överallt och tillhandahåller en Debianspegling sedan 1999, och en Debian säkerhetsspegling sedan 2011. Vårt datacenter hanterar paketfiltrering och routing över ett 20Gb nätverk, en auktoritativ DNS-server och en e-postserver, allt på Debians stabila och instabila varianter. Med hjälp av tungt optimerade Debianmaskiner har vi möjligheten att tillhandahålla över 40 speglingar för öppenkällkodsprojekt, vilket gör oss den största icke-kommersiella speglingen på södra halvklotet och en av de största i världen.

Med Debian tillhandahåller vi även virtualiseringsinfrastruktur för forskningsprojekt. Vi har rå lagring av 1 PB över flera distribuerade filsystemsimplementationer, över 1700 bearbetningskärnor och över 10 TB RAM. Vi hanterar över 150 virtuella maskiner, som alla kör Debian, och tillhandahåller en mängd olika tjänster för samhället som dokumentredigeringssamarbete, läroplatformar, videosamtal, versionshantering och vetenskapliga databaser. För spetsforskning hanterar vi också ett kluster med över 46000 CUDA-kärnor med Debian. För studenter tillhandahåller vi uppstart över nätverkfaciliteter, vilket möjliggör över 370 terminaler som kör Debian och derivat.

Debian ger oss stabilitet, säkerhet och enkelt underhåll. Vår infrastruktur hanteras till största delen av Centro de Computação Científica e Software Livre (C3SL), vilket är en forskningsgrupp som fokuserar på att utveckla lösningar med öppen källkod, som ansvarar för att hantera och vara värd för flera statliga projekt.