Department of Computer and Engineering, Thiagarajar College of Engineering, Madurai, Indien

Vi på Thiagarajar College of Engineering, Madurai, har en 32-noders kluster för Hadoop MapReduce Framework som kör på Debian. Alla våra servrar i datacentret inklusive vår webbserver, LDAP-server, mailserver, databasserver, brandvägg, proxyserver och DBS-servrar kör Debian. Debian används till så stor del på vår högskola att vi har ett separat intranätförråd som innehåller diskavbildningar och paket för olika versioner av Debian. Vi migrerar även aktivt från Windows- och Macintosh-baserade maskiner till Debian. Vi tycker att Debian är mycket stabilare och säkrare.

Praktiska sessioner och laborationer i C-Programmering, Systemmjukvara och nätverksprogrammering hålls med hjälp av Debianmaskiner. Användare kan logga in till sina konton från vilken maskin som helst på högskolan och använda samba-baserade utdelningar som tillhandahålls till dem. Demobås med Debian organiseras på Software Freedom day varje år. Detta har uppmuntrat studenter till att använda Debian när de jobbar med sina projekt.

Antalet klientarbetsstationer som utnyttjar Debian är runt 100 i det centrala datorcentret och ytterligare 100 datorer i olika labb i Datavetenskapsavdelningen.

Debian tillåter oss att automatisera flera systemadministrationsuppgifter. Flera cron-jobb och skalskript används för närvarande. iptables är väldigt användbart vid nätverkshantering.