Bayour.com, Göteborg, Sweden

Jeg bruger Debian GNU/Linux på en primær storageserver (hexacore AMD Phenom II, 16 gigabyte hukommelse) med disk-exports: 16 terabyte på ZFS via Samba, NFS, iSCSI, AirVideoServer, AFP og DAAP. En firewall, der kører fra en USB-pind, anvender en stærkt tilpasset Debian Live med et dobbelt 1Tb-netværkskort til bredbånds- og intern netværksforbindelse. Firewall'en står også for interne NTP-, DHCP- og DNS-services, for at køre det simpelt at opsætte en ny maskine. En anden server (AMD Athlon II, 8 gigabyte hukommelse) er vært for alle mine virtuelle maskiner, kørende direkte fra iSCSI på VirtualBox.

Der er i øjeblikket omkring elleve virtuelle maskiner, som kører hele tiden, de fleste af dem kører Debian GNU/Linux, og de anvendes til udvikling, test VoIP (Astrix), osv. Brugerautentifikation og -autorisation udføres ved hjælp af OpenLDAP og MIT Kerberos V over netværket. Ingen af maskinerne har tilsluttet en skærm, men der kører en VNC-server på storageserveren, bare for en sikkerheds skyld.

Jeg valgte Debian GNU/Linux på grund af simpliciteten og det omfattende softwarearkiv. Man kan bare ikke slå over 6.000 tilgængelige pakker! Uanset behovet, er der en stor chance for, at det ønskede er pakket og klar til at køre, efter en simpel apt-get install package.