Bayour.com, Göteborg, Sverige

Jag använder Debian GNU/Linux på en primär lagringsserver (hexacore AMD Phenom II, 16 GB minne) som exporterar diskar: 16TB på ZFS via Samba, NFS, iSCSI, AirVideoServer, AFP och DAAP. En brandvägg, som kör från ett USB-minne använder en tungt modifierad Debian Live med ett dual 1Tb nätverkskort för bredband och interna nätverkkopplingar. Brandväggen är även ansvarig för interna NTP, DHCP och DNS-tjänster, för att förenkla att sätta upp nya maskiner. Ytterligare en server (AMD Athlon II, 8 GB minne) kör alla mina virtuella maskiner, och kör direkt från iSCSI på Virtualbox.

Det är för närvarande runt 11 virtuella maskiner som kör hela tiden, de flesta på Debian GNU/Linux, och används till utveckling, testning, VoIP switching (Astrix) osv. Användarautentisering och auktorisation sker med OpenLDAP och MIT Kerberos V över nätverket. Samtliga maskiner kör headless, men en VNC-server kör på lagringsservern, just in case.

Jag valde Debian på grund av dess enkelhet och dess stora mjukvaruförråd. Du kan inte slå över 6000 tillgängliga paket! Oberoende av dina behov, chansen att det finns paketerat och klart att köra, efter en enkel apt-get install package, är enorm.