Amaya Rodrigo Sastre

Amaya Rodrigo Sastre URL: http://www.amayita.com/
Email: amaya@debian.org

Hoe lang gebruikt u Debian al?

Sinds oktober 1998

Bent u een ontwikkelaar van Debian?

Ja!

In welke domeinen van Debian bent u actief?

Verpakken: het onderhouden van mijn pakketten. QA: testen en gebruiken van de nieuwste experimentele releases van Debian. Aanprijzen: Ik was er in zekere zin verantwoordelijk voor dat (onder andere) de Spaanse overheid ervoor koos om Debian te gebruiken. Ik blijf zoeken naar goede toekomstige DD. Ik wil meer vrouwen in Debian.

Waardoor raakte u geïnteresseerd om met Debian te werken?

Ik moet bekennen dat ik werd aangemoedigd door de jongens... Santiago Vila en Héctor García. Ik had nooit gedacht dat ik het zou kunnen totdat zij interesse toonden om me te sponsoren.

Heeft u tips voor vrouwen die graag meer actief betrokken willen worden bij Debian?

Blijf uzelf. Neem het met een korreltje zout. Blijf gefocust op uw doelen. Debian is een geweldige gemeenschap. Ik zou het niemand moeilijk willen maken. Ik vind het erg leuk om een DD te zijn. Het is een bevredigende ervaring. Ga ervoor.

Bent u actief in andere technologiegroepen van vrouwen? Welke?

Het is iets wat ik altijd al heb willen doen. Een paar jaar geleden ben ik begonnen met een mailinglijst voor Spaanstalige vrouwen. Het was een enorme mislukking ;-( Tegenwoordig ben ik betrokken bij: Systers; Vrouwen en Vrije Software (lokaal Spaans initiatief). (Mujeresred-softwarelibre)

Iets meer over uzelf...

Het was de bedoeling dat ik leraar Engels zou worden. Of technisch vertaler. Vrije Software gaf me de kans mijn bestemming te veranderen, te groeien als persoon, nieuwe doelen en motivaties te vinden.