Amaya Rodrigo Sastre

Amaya Rodrigo Sastre Webbadress: http://www.amayita.com/
Email: amaya@debian.org

Hur länge har du använt Debian?

Sedan October 1998

Är du en Debianutvecklare (DD)?

Ja!

Vilka delar av Debian är du delaktig i?

Paketering: underhåll av mina paket QA: testar och kör de senaste experimentella Debianutgåvorna. Missionera: Jag var delvis ansvarig för att Spanska regeringen (bland andra) valde Debian. Jag söker ständigt efter bra blivande DDs. Jag vill ha mer kvinnor i Debian.

Vad fick dig intresserad av att arbeta med Debian?

Jag måste erkänna att jag uppmuntrades av killarna... Santiago Vila och Héctor García. Jag trodde aldrig att jag skulle klara av det tills de visade intresse i att sponsra mig.

Har du några tips för kvinnor som är intresserade av att bli mer delaktiga i Debian?

Var dig själv. Ta det med en nypa salt. Fokusera på dina mål. Debian är en fantastisk gemenskap. Jag skulle inte vilja göra det svårt för någon. Jag uppskattar mycket att vara DD. Det är en meningsfull erfarenhet. Go for it.

Känner du några andra kvinnor i teknologigruppen? Vilka?

Det är något som jag alltid har velat göra. Jag startade en kvinno-orienterad sändlista för spansktalande några år sedan. Det var ett stort misslyckande ;-( Nuförtiden är jag involverad i: Systers; Women and Free Software (Spansk lokal insats). (Mujeresred-softwarelibre)

Lite mer om dig själv...

Jag var tänkt att vara engelskalärare. Eller en teknisk översättare. Fri Mjukvara gav mig en möjlighet att ändra mitt öde, växa som individ, hitta nya mål och motivationer.