Elizabeth K. Joseph

Elizabeth K. Joseph URL: https://princessleia.com
Email: lyz@princessleia.com

Hoe lang gebruikt u Debian al?

Sinds 2002.

Bent u een ontwikkelaar van Debian?

Nee.

In welke domeinen van Debian bent u actief?

Tegenwoordig organiseer ik om de maand het Debian-diner voor de Debian groep van de San Francisco Bay Area (bad.debian.net), waar we praten over Debian, sleutels ondertekenen en reizende Debian-medewerkers verwelkomen die regelmatig onze diners bijwonen. Ik werk ook hier en daar mee met het Debian Nieuwsteam door links te delen als ik ze tegenkom, en sinds ik DebConf14 in Portland heb bijgewoond, ben ik ook begonnen met het schrijven van samenvattingen en redactionele beoordelingen. Een beetje achtergrondinformatie: ik ben begonnen met werken aan Debian in 2006 met verpakkingswerk voor Debian, toen ik voor een bedrijf werkte dat intern een aantal Debian-pakketten gebruikte voor sommige van zijn applicaties. In die functie kon ik ook samenwerken met een Debian-ontwikkelaar uit de staf om een aantal hulpmiddelen in het Debian-archief te krijgen. Ik heb ook enige tijd gewerkt aan pakketten van PHP Pear. Sindsdien heb ik mijn focus verlegd in mijn dagelijkse werk, dus het is al een tijdje geleden dat ik betrokken ben geweest bij het maken van pakketten, maar ik zou het graag weer oppakken.

Waardoor raakte u geïnteresseerd om met Debian te werken?

Ik hou ervan om bij te dragen aan open source software, dus was het voor mij heel normaal dat ik geïnteresseerd raakte in leren verpakken nadat ik Debian een paar jaar op mijn thuiscomputers had gebruikt. Zoals ik al zei, was het eigenlijk een betaalde baan die me uiteindelijk aan het verpakken bracht, omdat we de pakketten gebruikten in onze infrastructuur op het werk. Mijn relatie met het nieuwsteam begon omdat ik de redacteur ben van de Ubuntu Weekly Newsletter. Ik kom regelmatig Debian-gerelateerde artikelen tegen als ik op zoek ben naar artikels over Ubuntu, dus het was logisch dat ik die zou gaan delen.

Heeft u tips voor vrouwen die graag meer actief betrokken willen worden bij Debian?

Duik erin, stel vragen en raak niet ontmoedigd. Debian is ingewikkeld en er zijn veel manieren om dingen te doen, dus zelfs voor de slimste mensen is het makkelijk om de weg kwijt te raken. Er zijn veel Debian-teams die zich bezighouden met allerlei zaken waarin u geïnteresseerd zou kunnen zijn en de meeste willen graag nieuwe medewerkers werven, dus helpen ze u graag. U bent ook van harte welkom om vragen te stellen aan de mensen op de Debian Women-mailinglijst of het IRC-kanaal; er zijn daar genoeg behulpzame mensen die u in de goede richting kunnen sturen.

Bent u actief in andere technologiegroepen van vrouwen? Welke?

Ik heb een aantal jaren gewerkt met het Ubuntu Women-project (ubuntu-women.org), dat tot doel heeft meer vrouwen te betrekken bij en gebruik te laten maken van Ubuntu.

Iets meer over uzelf...

In mijn dagelijkse baan ben ik een systeembeheerder die werkt aan de volledig open source-infrastructuur die OpenStack-ontwikkelaars gebruiken. Het is echt spannend om mijn passie voor open source te combineren met mijn vaardigheden als systeembeheerder. Het OpenStack-project maakt gebruik van een groot systeem van Continuous Integration (CI - doorlopende integratie), dus ben ik erg geïnteresseerd in het opvolgen van wat het Debian-project in de toekomst gaat doen op het gebied van CI-werk. Ik zit ook in de raad van bestuur van Partimus.org, een non-profitorganisatie die Linux-desktops aan scholen in nood bezorgt.