Elizabeth K. Joseph

Elizabeth K. Joseph Webbadress:
Email: lyz@princessleia.com

Hur länge har du använt Debian?

Sedan 2002.

Är du en Debianutvecklare (DD)?

Nej.

Vilka delar av Debian är du delaktig i?

Dessa dagar är jag värd för Debian dinner för gruppen San Francisco Bay Area Debian (bad.debian.net) varannan månad där vi kan prata om Debian, signera nycklar och välkomna resande Debian-bidragslämnare som ofta besöker våra måltider. Jag hjälper även till i Debian News-gruppen här och där, delar med mig med länkar när jag springer på dem och sedan jag besökte DebConf14 i Portland har jag även börjat hjälpa till med att skriva sammanfattningar och redaktionell kontroll. Som bakgrund började jag att arbeta med Debian och Debianpaketering i 2006 när jag jobbade för ett företag som använde ett antal Debianpaket internt för några av våra applikationer. I den rollen hade jag även möjligheten att jobba med en Debianutvecklare i personalen för att få några verktyg in i Debianarkivet. Jag spenderade även lite tid med att jobba på PHP Pear-paket. Jag har senare bytt fokus i mitt dagliga jobb så det har gått en del tid sedan jag var involverad i paketering, men jag skulle uppskatta att komma tillbaks till det.

Vad fick dig intresserad av att arbeta med Debian?

Jag älskar att bidra till mjukvara med öppen källkod, så det var ganska naturligt att vara intresserad av att lära sig om paketering efter att jag har använt Debian på mina hemdatorer i några år. Som jag sa var det verkligen ett betalt jobb som till slut fick mig till paketering, eftersom vi använde paket i vår infrastruktur på jobbet. Min relation till nyhetsgruppen började eftersom jag är redaktör för Ubuntus veckobrev, och kom över Debianrelaterade artiklar när jag sökte efter Ubuntunyheter så det kom naturligt att dela med sig av även dessa.

Har du några tips för kvinnor som är intresserade av att bli mer delaktiga i Debian?

Dyk in, ställ frågor och låt dig inte bli avskräckt. Debian är komplicerat, och det finns många sätt att göra saker, så det är lätt även för de smartaste att hamna vilse. Det finns en mängd grupper i Debian för allt som du kan vara intresserad av, och de flesta av dessa är angelägna att få nya bidragslämnare, och därför är de glada att hjälpa dig. Du är även välkommen att ställa frågor till personerna på Debian Women-sändlistan och IRC-kanalen, där finns det gott om folk som kan leda dig i rätt riktning.

Känner du några andra kvinnor i teknologigruppen? Vilka?

Jag spenderade flera år i Ubuntu Women-projektet (ubuntu-women.org), som söker efter att få fler kvinnor involverade i Ubuntu och som använder Ubuntu.

Lite mer om dig själv...

Mitt jobb är som systemadministratör och jag jobbar på öppenkällkodslösningen som OpenStack-utvecklarna använder, det är verkligen spännande att blanda passionen för öppen källkod med mina kunskaper som systemadministratör. OpenStackprojektet använder ett stort Continuous Integration (CI)-system, så jag är väldigt intresserad av att hålla ett öga på vad Debianprojektet gör med CI framåt. Jag är även medlem i styrelsen för Partimus.org, en icke-vinstdrivande organisation som tillhandahåller Linux-baserade skrivbordsmaskiner till skolor i nöd.