Fernanda G. Weiden

Fernanda G. Weiden URL:
Email: fernanda@softwarelivre.org

Hoe lang gebruikt u Debian al?

Sinds 22 november 2003.

Bent u een ontwikkelaar van Debian?

Nog niet.

In welke domeinen van Debian bent u actief?

Verpakkingswerk (officieel en officieus), belangenbehartiging.

Waardoor raakte u geïnteresseerd om met Debian te werken?

Het vasthouden aan principes en het ontwikkelingsmodel. Bovendien voelt het goed om mee te werken aan de creatie van iets dat ik dagelijks gebruik.

Heeft u tips voor vrouwen die graag meer actief betrokken willen worden bij Debian?

Laat u niet intimideren is het eerste advies, maar vooral, zorg dat mensen uw werk kennen en laat het door niemand kleineren. Iets wat me is opgevallen sinds ik ben begonnen met het werken met vrouwengroepen binnen de Vrije Softwaregemeenschap, is dat er veel vrouwen deelnemen, maar dat slechts een klein aantal van hen hun ideeën naar buiten brengen. Geef daar prioriteit aan. Het hebben van een mening, ook al is het niet de briljantste, is beter dan er geen te hebben of die te verbergen zodat niemand ze kent. Elk idee is een goed idee als de mensen om je heen het leren kennen.

Bent u actief in andere technologiegroepen van vrouwen? Welke?

Ja! Ik ben een van de oprichters van PSL-Mulheres (Projeto Software Livre Mulheres - Vrouwenproject voor Vrije Software). We werken aan projecten om de digitale inclusie van vrouwen te vergroten en helpen feministische NGO's en sociale groepen bij het begrijpen en gebruiken van Vrije Software.

Iets meer over uzelf...

Ik werk voor IBM als ontwikkelaar bij hun Linux Technology Center, bij UNICAMP, een universiteit van de staat São Paulo. Ik raakte betrokken bij Vrije Software in 1997. Ik heb nog steeds de universiteit niet afgemaakt, ook al ben ik al aan twee universitaire opleidingen begonnen: wiskunde en informatica, maar ik ben van plan om binnenkort een technologie-gerelateerde opleiding te beginnen (en af te maken, deze keer).