Hanna Wallach

Hanna Wallach URL: https://dirichlet.net
Email: hanna@join-the-dots.org

Hoe lang gebruikt u Debian al?

Sinds april 1999

Bent u een ontwikkelaar van Debian?

Nog niet; Ik ben echter van plan om binnen een paar maanden in te stappen in het proces voor nieuwe pakketbeheerders.

In welke domeinen van Debian bent u actief?

Mijn belangrijkste bijdrage aan het Debian project is verpakken. Ik ben momenteel mede-beheerder van één pakket en heb net een ITP (Intent to Package) ingediend voor een ander pakket.
Ik speel ook een actieve rol bij het aanmoedigen van anderen om Debian te gebruiken. Ik geloof dat een van de belangrijkste manieren om de groei van een project als Debian te ondersteunen is door mensen aan te moedigen om er meer over te weten te komen en, als ze daarin geïnteresseerd zijn, mee te doen. De afgelopen paar jaar heb ik zowel formele als informele gesprekken over Debian gevoerd met een verscheidenheid aan individuen, en heb ik geholpen bij het organiseren van verschillende Debian-installatiefeestjes.

Waardoor raakte u geïnteresseerd om met Debian te werken?

Debian heeft een van de meest actieve en interessante ontwikkelaarsgemeenschappen van alle Linux-distributies - dit was wat me oorspronkelijk aantrok tot het project.

Heeft u tips voor vrouwen die graag meer actief betrokken willen worden bij Debian?

Denk na over op welke wijze u zou willen bijdragen aan Debian, en wat u hoopt te bereiken met uw betrokkenheid. Op een meer praktisch niveau, help bij het oplossen van bugs, neem verweesde pakketten over, bekijk regelmatig de WNPP (Work-Needing and Prospective Packages - lijst van pakketten waaraan gewerkt moet worden), en lees de Debian mailinglijsten - ze zijn allemaal een geweldige manier om meer te leren over de Debian-gemeenschap en zijn moreel.

Bent u actief in andere technologiegroepen van vrouwen? Welke?

Ik ben betrokken bij het project Women@CL, een in Cambridge gevestigd initiatief dat lokale, nationale en internationale activiteiten biedt voor vrouwen die betrokken zijn bij computeronderzoek en academisch leiderschap. Ik ben ook lid van CISters, een informele groep afgestudeerde vrouwen van de faculteit Computer- en Informatiewetenschappen van de Universiteit van Pennsylvania.

Iets meer over uzelf...

Ik heb mijn bachelordiploma in de alfawetenschappen behaald aan het computerlaboratorium van de Universiteit van Cambridge, nadat ik tijdens mijn tweede jaar was overgestapt van ingenieurswetenschappen naar het curriculum van computerwetenschappen. Sindsdien heb ik een master in de bètawetenschappen afgerond aan de Universiteit van Edinburgh, waar ik me binnen de computerwetenschappen heb gespecialiseerd in neurale netwerken en leren op basis van gegevens, en ben ik begonnen aan een doctoraat in de schoot van de inferentiegroep van de Universiteit van Cambridge. Als ik niet aan mijn doctoraat werk, besteed ik buitensporig veel tijd aan koffie drinken, met computers spelen, bijdragen aan het Debian-project en mijn blog bijwerken.