Hanna Wallach

Hanna Wallach Webbadress: https://dirichlet.net
Email: hanna@join-the-dots.org

Hur länge har du använt Debian?

Sedan April 1999

Är du en Debianutvecklare (DD)?

Inte än; Jag planerar dock att gå med i Ny-medlemsprocessen de närmsta månaderna.

Vilka delar av Debian är du delaktig i?

Mitt primära bidrag till Debianprojektet är paketering. Jag samarbetsunderhåller ett paket och har precis rapporterat en ITP (Intention att paketera - eng. Intent to Package) för ett annat.
Jag tar även en aktiv roll i att uppmuntra folk att använda Debian. Jag tror att ett av de viktigaste sätten att stödja tillväxt i ett projekt som Debian är att uppmuntra folk att ta reda på mer, och om de är intresserade, få dem involverade. De senaste åren har jag initierat både formella och informella diskussioner om Debian med en blandning av individer, och hjälpt till att hålla flera installationsfester för Debian.

Vad fick dig intresserad av att arbeta med Debian?

Debian har en av de mest aktiva och intressanta utvecklargemenskaperna av alla Linuxdistributioner - Det var detta som ursprungligen lockade mig till projektet.

Har du några tips för kvinnor som är intresserade av att bli mer delaktiga i Debian?

Tänk på vad du vill bidra med till Debian, och vad du hoppas att få ut av ditt engagemang. På en mer praktisk nivå, hjälp till med att rätta fel, ta över övergivna paket, undersök WNPP (Paket som behöver hjälp och framtida paket - eng. Work-Needing and Prospective Packages) regelbundet, och läs Debians sändlistor - De är ett fantastiskt sätt att lära sig mer om Debiangemenskapen och dess grundsyn.

Känner du några andra kvinnor i teknologigruppen? Vilka?

Jag är en del av Women@CL-projektet, ett Cambridge-baserat initiativ som tillhandahåller lokala, nationella och internationella aktiviteter för kvinnor som är engagerade i datorbaserad forskning och akademiskt ledarskap. Jag är även en medlem av CISters, en informell Institution för datavetenskap och Informationsvetenskap.

Lite mer om dig själv...

Jag fick min Filosofie Kandidat från Cambridge Computer Laboratory, efter överföring till Computer Science Tripos från Ingenjörsvetenskap under mitt andra år. Sedan dess har jag blivit klar med en MSc vid Edinburghs universitet, där jag specialiserade mig i neural datorbehandling och lärande från data, och har startat en PhD i Cambridges Inference Group. När jag inte arbetar på min PhD, spenderar jag orimligt mycket tid med att dricka kaffe, leka med datorer, bidra till Debianprojektet, och med att uppdatera min blogg.