Helen Faulkner

Helen Faulkner Email: helen_ml_faulkner@debian.org

Hoe lang gebruikt u Debian al?

Sinds ongeveer 2000. Ik weet het niet precies - het lijkt lang geleden. Mijn huisgenoot praatte me Debian aan omdat het zijn verstrooiing was en van daaruit is het stilaan verder gegroeid...

Bent u een ontwikkelaar van Debian?

Ja.

In welke domeinen van Debian bent u actief?

Ik verpak verschillende nuttige en/of leuke KDE-panelapplets, evenals een klein ding dat ik zelf heb geschreven (kdoomsday) en labplot (een geweldige wetenschappelijke plotter). Misschien neem ik er binnenkort nog een paar bij. Ik ben actief op de Debian Women-mailinglijst. Ik wil Debian graag zien uitgroeien tot een gemeenschap die gevarieerder en toegankelijker is voor groepen die momenteel ondervertegenwoordigd zijn.

Waardoor raakte u geïnteresseerd om met Debian te werken?

Ik ben vooral geïnteresseerd in hoe het allemaal werkt. Ik vind het leuk om te leren hoe ik dingen moet verpakken, hoe het systeem in elkaar zit, enz. En ik hou van vrijwilligerswerk.

Heeft u tips voor vrouwen die graag meer actief betrokken willen worden bij Debian?

Doe het gewoon. Het is niet zo eng als u misschien denkt. Meld u aan bij de Debian Women-mailinglijst en stel vragen aan de mensen, lees de informatie op de website en sluit u aan bij ons op IRC. Er hangen daar veel vriendelijke en behulpzame mensen rond.

Bent u actief in andere technologiegroepen van vrouwen? Welke?

Neen.

Iets meer over uzelf...

Ik ben een natuurkundige met interesse in technologie en programmeren. Als ik daar niet mee aan de slag ben, houd ik me bezig met muziek, zeilen, honden en alles wat me op dat moment interesseert. Ik heb vrijwilligerswerk gedaan op al deze en nog andere domeinen. Mijn ervaring is dat je meer terugkrijgt dan je investeert, als je bereid bent tijd vrij te maken om andere mensen te vooruit te helpen op een manier die je leuk vindt.

Ik hou van de idealen van de vrije/openbronsoftwarebeweging, om nog maar te zwijgen over de uitstekende software die je kan gebruiken! Ik zou graag meer vrouwen betrokken zien bij die wereld, en bij Debian in het bijzonder, omdat ik weet dat vrouwen veel bij te dragen hebben.