Helen Faulkner

Helen Faulkner Email: helen_ml_faulkner@debian.org

Hur länge har du använt Debian?

Sedan runt 2000. Jag är inte riktigt säker - det känns som väldigt länge sedan. Min rumskompis prackade på mig Debian för sitt eget nöjes skull, och sedan växte det därifrån...

Är du en Debianutvecklare (DD)?

Ja.

Vilka delar av Debian är du delaktig i?

Jag paketerar flera användbara och/eller roliga appletar för KDE-panelen förutom en liten grej som jag skrev själv (kdoomsday) och labplot (en fin vetenskaplig plotter). Jag kan tänka mig att ta på mig fler snart. Jag är aktiv på sändlistan Debian Women. Jag är intresserad av att se Debian bli en gemenskap som är mer varierad och mer tillgänglig för grupper som för närvarande är underrepresenterade.

Vad fick dig intresserad av att arbeta med Debian?

Huvudsakligen är jag intresserad av hur alltihop fungerar. Jag tycker om att lära mig att paketera saker, hur systemet är sammansatt, osv. Och jag gillar volontärarbete.

Har du några tips för kvinnor som är intresserade av att bli mer delaktiga i Debian?

Bara gör det. Det är inte så skrämmande som du kan tro. Gå med sändlistan Debian Women och fråga folk, läs informationen på webbplatsen, följ med oss på IRC. Det finns många vänliga och hjälpsamma personer i gemenskapen.

Känner du några andra kvinnor i teknologigruppen? Vilka?

Nej.

Lite mer om dig själv...

Jag är en fysiker med intresse av teknologi och programmering. När jag inte är dessa saker så är jag intresserad av musik, segling, hundar och allt som håller mitt intresse för tillfället. Jag har utfört volontärarbete i alla dessa områden och även andra. I min erfarenhet så får du tillbaks mer än vad du sätter in, om du är förberedd att ta tiden att hjälpa folk på ett sätt som du uppskattar.

Jag gillar idealen bakom fri mjukvara/öppen-källkodsrörelsen, för att inte nämna den utsökta mjukvaran som du får använda. Jag skulle vilja se fler kvinnor involverade i den världen, och Debian specifikt, eftersom jag vet att kvinnor har mycket att bidra med.