Larissa Reis

URL:
Email:

Hoe lang gebruikt u Debian al?

Ik kwam voor het eerst in contact met Vrije Software en de open source-filosofie toen ik in 2009 naar de universiteit ging. Gelukkig pleitten enkele van mijn oudere medestudenten een paar jaar eerder ervoor om alleen open source-software te gebruiken in de laboratoria van onze afdeling, ondanks voortdurende weerstand van andere studenten en sommige personeelsleden. Debian was de distributie van hun keuze in onze universitaire laboratoria, maar ik gebruikte Ubuntu van 2009 tot 2012, toen ik uiteindelijk overstapte naar Debian. Sindsdien gebruik ik uitsluitend Debian :-)

Bent u een ontwikkelaar van Debian?

Nee. Misschien ooit.

In welke domeinen van Debian bent u actief?

Ik help bij het verpakken van Python-modules als lid van het Debian Python Modules-team.

Waardoor raakte u geïnteresseerd om met Debian te werken?

Ik werd geïnspireerd door mensen met wie ik werk en die met Debian meewerken.

Heeft u tips voor vrouwen die graag meer actief betrokken willen worden bij Debian?

Wees niet bang om vragen te stellen, domme vragen bestaan niet. De IRC-kanalen debian-mentors en debian-women zijn zeer behulpzaam.

Bent u actief in andere technologiegroepen van vrouwen? Welke?

Ik help als mentor in evenementen van RailsGirls, die meisjes wil laten zien dat programmeren makkelijk is en iedereen het kan leren :-)

Iets meer over uzelf...

Ik ben een computerwetenschapper uit Brazilië en werk aan webontwikkeling. Ik studeer voor een master in computerwetenschappen, gericht op netwerkonderzoek en werk voornamelijk aan prestatie-optimalisatie voor optische netwerken. U kunt contact met mij opnemen via larissa @ IRC freenode of IRC OFTC