U

URL:
Email:

Hoe lang gebruikt u Debian al?

Ik gebruik Debian sinds 2004 op mijn eigen computer en de webservers die ik beheer.

Bent u een ontwikkelaar van Debian?

Ik sta momenteel in de NieuweOntwikkelaars-wachtrij om er een te worden :)

In welke domeinen van Debian bent u actief?

Ik lever bijdragen aan AppArmor in Debian en heb stage gelopen in 2014 in het kader van het Outreachy-programma. U kunt mijn blog lezen over deze stage. Verder ben ik betrokken bij het verpakken van privacy-gerelateerde software via het verpakkingsteam pkg-privacy-tools. (pkg-otr-team & pkg-anonymity-tools team). In het verleden heb ik ook meegeholpen aan met Debian verband houdende webpagina's, zoals de pagina voor de opvolging van veiligheidsbugs.

Waardoor raakte u geïnteresseerd om met Debian te werken?

Ik vind het fijn dat Debian een niet-commerciële en redelijk veilige distributie is, die perfect aan mijn behoeften kan worden aangepast en gemaakt wordt door uitstekende mensen. :)

Heeft u tips voor vrouwen die graag meer actief betrokken willen worden bij Debian?

U hoeft niet bang te zijn dat u niet goed genoeg bent! De mensen van Debian willen u graag op weg helpen als u hen kunt vertellen waarin u geïnteresseerd bent en wat u al weet. Veel dingen zijn goed gedocumenteerd, maar u moet ze nog altijd vinden. De wiki van Debian is een goede plek om te beginnen.

Bent u actief in andere technologiegroepen van vrouwen? Welke?

In het verleden heb ik vrouwen geleerd hoe ze computers uit elkaar kunnen halen en weer in elkaar kunnen zetten, een methode die ik heb geleerd van de Genderchangers, maar ik ben niet betrokken bij een groep die zich bezighoudt met vrouwen in de technologie.

Iets meer over uzelf...

Ik werk al meer dan 10 jaar als webontwikkelaar en raakte voornamelijk betrokken bij Debian door bij te dragen aan Tails, een op Debian gebaseerde live-distributie die gericht is op het beschermen van privacy en anonimiteit.