Debian på cd

Hent Debians cd-/dvd-aftryk via HTTP/FTP

Advarsel! Denne oversættelse er for gammel, benyt venligst originalen.

Hent ikke cd- eller dvd-aftryk med din webbrowser, på den måde du henter andre filer! Årsagen er at hvis din overførsel stopper, så kan de fleste browsere ikke genoptage overførslen hvor den stoppede.

Brug i stedet et værktøj, som giver mulighed for at genoptage en overførsel - typisk beskrevet som en download manager. Der er mange browserplugins, som gør dette, ellers kan du installere et separat program. Under Linux/Unix kan du bruge aria2, wxDownload Fast eller (på kommandolinjen) wget -c URL eller curl -C - -L -O URL. Der er opremset mange flere muligheder i en sammenligning af download managers.

Følgende Debian-aftryk er tilgængelige:

Se også:


Officielle cd-/dvd-aftryk af udgaven stable

For at installere Debian på en maskine uden en internetforbindelse, kan man anvende cd-aftryk (hver på 700 megabyte) eller dvd-aftryk (hver på 4,7 gigabyte). Hent den første cd- eller dvd-aftryksfil, brænd den vha. en cd-/dvd-brænder (eller skriv den til en USB-pind vedrørende tilpasningerne i386 og amd64) og genstart dernæst computeren derfra.

Den første cd-/dvd-skive indeholder alle filer, som er nødvendige for at installere et standard-Debian-system.
For at undgå at hente unødvendige data, hent ikke andre cd- eller dvd-aftryk, med mindre du ved, at du skal bruge pakker på dem.

Cd

De følgende links henviser til aftryksfiler, som er op til 700 megabyte i størrelse, hvilket gør at de kan brændes til almindelige cd-r(w)-medier:

Dvd

De følgende links henviser til aftryksfiler, som er op til 4,7 gigabyte i størrelse, hvilket gør at de kan brændes til almindelige dvd-r-/dvd+r- og lignende medier:

Sørg for at have kigget i dokumentationen før du installerer. Læser du kun ét dokuement før installeringen, se læs vores Installation Howto, en hurtig gennemgang af installeringsprocessen. Andre nyttig dokumentation er:


Uofficielle cd-/dvd-aftryk med medfølgende ikke-fri firmware

Hvis noget af hardwaren i dit system kræver at ikke-fri firmware skal indlæses sammen med enhedsdriveren, kan du anvende en tarball med almindelige firmwarepakker eller hente et uofficielt aftryk, som indehodler denne ikke-frie firmware. Vejledning i hvordan en tarball anvendes og generelle oplysninger om indlæsning af firmware under en installering, finder man i Installation Guide.

uofficielle installeringsaftryk til udgaven stable med medfølgende firmware


Registrerede filspejlinger af arkivet debian-cd

Bemærk at nogle filspejle ikke er ført ajour – før du henter noget, så kontrollér at versionsnummeret på cd-aftrykkene er de samme som dem der er anført her på webstedet! Bemærk desuden at mange filspejle ikke fører det komplette udvalg af aftryk (særlig dvd-aftrykkene), på grund af størrelsen.

Hvis du er i tvivl, så brug den primære server i Sverige med cd-aftryk, eller prøv den eksperimentelle automatiske filspejlsvælger, der automatisk viderestiller dig til et filspejl i nærheden, som vides at have den aktuelle version.

Er du interesseret i at tilbyde Debians cd-aftryk på dit filspejl? Hvis ja, så se instruktionerne i at opsætte et filspejl af cd-aftrykkene.