Debian CD:llä

Debianin CD/DVD-vedosten imurointi HTTP:llä tai FTP:llä

Varoitus! Tämä suomennos on liian vanha, katso mieluummin alkuperäistä sivua.

Älä imuroi CD- tai DVD-vedoksia selaimellasi samalla tavalla kuin imuroit muita tiedostoja! Jos imurointi jostain syystä keskeytyy, useimmat selaimet eivät osaa jatkaa imurointia siitä kohdasta mihin se keskeytyi.

Käytä selaimen sijasta työkalua, joka tukee imuroinnin jatkamista. Unixeilla toimii mm. aria2, wxDownload Fast tai (komentoriviltä) wget -c URL tai curl -C - -L -O URL. Windowsissa voit käyttää esimerkiksi Free Download Manageria. Mac OS:n käyttäjille löytyy esim. CocoaWGet. Voit myös katsoa englanniksi vertailua imurointityökaluista ja valita haluamasi ohjelman.

Seuraavat Debianin CD- ja DVD-vedokset ovat imuroitavissa suoraan:

Katso myös:


Viralliset vakaan jakelun CD/DVD-vedokset

Debianin asennus koneelle ilman Internet-yhteyttä onnistuu käyttämällä CD-vedoksia (700 Mt kukin) tai DVD-vedoksia (4.7 Gt kukin). Lataa ensimmäinen CD- tai DVD-vedos verkosta, kirjoita se CD/DVD-tallentimella levylle (tai USB-tikulle i386- ja amd64-siirroksilla) ja käynnistä kone kyseiseltä levyltä.

Ensimmäinen CD/DVD sisältää kaikki Debian-perusjärjestelmän asennuksessa tarvittavat tiedostot.
Tarpeettomien latausten välttämiseksi, älä lataa muita CD- tai DVD-vedoksia, ellet tiedä tarvitsevasi joitain paketteja niiltä.

CD

Seuraavat vedostiedostot ovat kooltaan max. 650 Mt, soveltuen kirjoitettavaksi normaalille CD-R(W)-medialle:

DVD

Seuraavat vedostiedostot ovat kooltaan max. 4,4 Gt, soveltuen kirjoitettavaksi normaalille DVD-R/DVD+R- ja vastaaville medioille:

Tutustu dokumentointiin ennen asennusta. Jos haluat lukea vain yhden dokumentin ennen asennusta, lue Asennus-HOWTO, pikainen läpivalaisu asennusprosessista. Muita hyödyllisiä ohjeita ovat:


debian-cd-arkiston rekisteröidyt peilipalvelimet

Huomaa, että kaikki peilipalvelimet eivät aina ole ajan tasalla. Ennen kuin aloitat imuroinnin, tarkista että vedosten versionumero on sama kuin tällä sivulla on listattu! Lisäksi kannattaa huomioida että useat palvelimet eivät peilaa kaikkia vedoksia (erityisesti DVD-vedoksia) niiden koon vuoksi.

Mikäli olet epävarma, käytä Ruotsissa sijaitsevaa ensisijaista CD-vedospalvelinta.

Oletko kiinnostunut tarjoamaan Debianin romppuvedoksia peilipalvelimellasi? Jos vastasit kyllä, katso ohjeita romppuvedosten peilaukseen.