Debian CD-n

Debian CD/DVD képek letöltése HTTP/FTP-n keresztül

Figyelem! A fordítás elavult, olvasd az eredetit.

A CD vagy DVD képeket ne úgy töltsd le, mint a többi fájlt, a böngésződdel. Ennek az az oka, hogy a legtöbb böngésző nem tudja folytatni attól a ponttól a letöltést, ahol esetleg az megszakadt.

Ehelyett, használj olyan programot, amit támogatja a folytatást - általában ezeket dowload manager-nek (letöltés kezelőnek) hívják. Nagyonsok böngésző kiegészítő van erre, vagy ha gondolod, külön programot is telepíthetsz. Linux/Unix alatt például használhatod az aria2-t, wxDownload Fast-ot vagy (parancssorból) wget -c URL or curl -C - -L -O URL. Szintén nézz szét a letöltés vezérlők összehasonlító oldalán.

A következő Debian képek tölthetőek le:

Lásd még:


Hivatalos CD/DVD képek a stabil kiadáshoz

Ha olyan gépen kell Debiant telepíteni, amelyiken nem áll rendelkezésre internet kapcsolat, lehetséges CD (700 MB) vagy DVD (4,4 GB) képek használata. Először töltsd le az első CD/DVD képet, majd egy CD/DVD író segítségével írd ki, majd indítsd újra a gépet arról.

Az első CD/DVD lemez minden szükséges fájlt tartalmaz egy sztenderd Debian rendszer telepítéséhez.
A felesleges letöltések elkerülése maitt, kérjük ne tölts le más CD vagy DVD képet, míg nem tudod, hogy melyikre van szükséged.

CD

A következő linkek olyan képekre mutatnak, melyek legfeljebb 650 MB méretűek, és úgy készültek, hogy normál CD-re lehessen írni azokat:

DVD

A következő linkek olyan képekre mutatnak, melyek legfeljebb 4,4 GB méretűek, és úgy készültek, hogy normál DVD-R/DVD+R vagy hasonló médiára lehessen írni azokat:

A telepítés megkezdése előtt vess egy pillantást a dokumentációra. Ha csak egy dokumentumot akarsz elolvasni a telepítés előtt, akkor olvasd el a Telepítés HOGYAN-t, amely egy gyors áttekintés a telepítés folyamatáról. Haszons információkat találhatsz még:


A debian-cd archívum nyilvántartott tükrözései

Ne feledd, néhány tükrözés nem naprakész — mielőtt letöltenél, ellenőrízd a kép verziószámát, hogy az megegyezik-e az itt találhatóval! Továbbá, néhány oldal nem a teljes készletet tükrözi (különösen a DVD képeket), a méretük miatt.

Ha kétséged támadna, használd az elsődleges CD kép szervert Svédországból vagy próbáld ki a kísérleti automatikus tükör választót ami átirányít majd a legközelebbi tükörszerverre, amiről tudni, hogy a jelenlegi verzió elérhető.

Szeretnéd Te is kínálni a Debian CD képeket a tükrözéseden? Ha igen, nézd meg, hogyan kell beállítani egy CD kép türközést mirror.