Debian op CD

Debian cd/dvd-images downloaden via HTTP/FTP

Download cd/dvd-images alstublieft niet met uw browser op de manier waarop u andere bestanden downloadt! De reden daarvoor is dat als de download misgaat en halverwege stopt, de meeste browsers u niet de mogelijkheid bieden verder te gaan met de download vanaf het punt waar u gebleven was.

Gebruik in plaats van uw browser dus liever een programma dat hervatting van afgebroken downloads toestaat - meestal omschreven als een downloadmanager. Er zijn veel browserplug-ins die dit doen, maar misschien wilt u liever een apart programma installeren. Voorbeelden zijn: aria2 (Linux, Win) of DownThemAll (browserplug-in) of (vanaf de commandoregel) wget -c URL of curl -C - -L -O URL. Veel meer mogelijkheden worden vermeld in een vergelijking van downloadprogramma's.

De volgende Debian-images zijn beschikbaar om te downloaden:

Zie ook:


Officiële cd/dvd-images voor de stable (stabiele) release

Voor de installatie van Debian op een machine zonder (snelle) Internetverbinding kunt u gebruik maken van cd-images (elk 700 MB) of dvd-images (elk 4.7 GB). Download het eerste cd- of dvd-imagebestand, brandt het met behulp van een cd/dvd-schrijver (of zet het eventueel op een USB-stick voor de architecturen i386 en amd64) en herstart daarna uw systeem vanaf dat medium.

Het eerste cd/dvd-image bevat alle bestanden die nodig zijn voor de installatie van een standaard Debian systeem.
Download om onnodige belasting van onze servers te voorkomen alstublieft geen andere cd- of dvd-imagebestanden, tenzij u weet dat u de pakketten daarop nodig heeft.

cd

Via onderstaande links vindt u imagebestanden tot een grootte van 700 MB geschikt voor het beschrijven van normale cd-r(w)-media:

dvd

Via onderstaande links vindt u imagebestanden tot een grootte van 4.7 GB geschikt voor het beschrijven van normale dvd-r/dvd+r en vergelijkbare media:

Bekijk ook de beschikbare documentatie voor u een installatie begint. Als u slechts één document wilt lezen voor u met de installatie begint, lees dan onze Installatie Howto, een kort overzicht van het installatieproces. Andere nuttige documentatie:


Geregistreerde spiegelservers voor het debian-cd-archief

Merk op dat sommige spiegelservers niet up-to-date zijn — de huidige release van de "stabiele" cd/dvd-images is 12.5.0.

Gebruik bij twijfel de primaire cd-imageserver in Zweden..

Bent u geïnteresseerd in het aanbieden van Debian cd-images op uw spiegelserver? Zo ja, bekijk dan de instructies voor het opzetten van een cd-imagespiegelserver.