Debian op CD

Debian cd/dvd-images downloaden via HTTP/FTP

Download cd/dvd-images alstublieft niet met uw browser op de manier waarop u andere bestanden downloadt! De reden daarvoor is dat als de download misgaat en halverwege stopt, de meeste browsers u niet de mogelijkheid bieden verder te gaan met de download vanaf het punt waar u gebleven was.

Gebruik in plaats van uw browser dus liever een programma dat hervatting van afgebroken downloads toestaat - meestal omschreven als een downloadmanager. Er zijn veel browserplug-ins die dit doen, maar misschien wilt u liever een apart programma installeren. Onder Linux/Unix kunt u gebruik maken van aria2, wxDownload Fast of (vanaf the commandoregel) wget -c URL of curl -C - -L -O URL. Veel meer mogelijkheden worden vermeld in een vergelijking van downloadprogramma's.

De volgende Debian-images zijn beschikbaar om te downloaden:

Zie ook:


Officiële cd/dvd-images voor de stable (stabiele) release

Voor de installatie van Debian op een machine zonder (snelle) Internetverbinding kunt u gebruik maken van cd-images (elk 700 MB) of dvd-images (elk 4.7 GB). Download het eerste cd- of dvd-imagebestand, brandt het met behulp van een cd/dvd-schrijver (of zet het eventueel op een USB-stick voor de architecturen i386 en amd64) en herstart daarna uw systeem vanaf dat medium.

Het eerste cd/dvd-image bevat alle bestanden die nodig zijn voor de installatie van een standaard Debian systeem.
Download om onnodige belasting van onze servers te voorkomen alstublieft geen andere cd- of dvd-imagebestanden, tenzij u weet dat u de pakketten daarop nodig heeft.

cd

Via onderstaande links vindt u imagebestanden tot een grootte van 700 MB geschikt voor het beschrijven van normale cd-r(w)-media:

dvd

Via onderstaande links vindt u imagebestanden tot een grootte van 4.7 GB geschikt voor het beschrijven van normale dvd-r/dvd+r en vergelijkbare media:

Bekijk ook de beschikbare documentatie voor u een installatie begint. Als u slechts één document wilt lezen voor u met de installatie begint, lees dan onze Installatie Howto, een kort overzicht van het installatieproces. Andere nuttige documentatie:


Geregistreerde spiegelservers voor het debian-cd-archief

Merk op dat sommige spiegelservers niet up-to-date zijn — controleer daarom voor het downloaden of het versienummer van de images hetzelfde is als het versienummer zoals vermeld op deze pagina. Merk ook op dat vele sites niet alle images dupliceren (vooral de dvd-images niet) omwille van hun grootte.

Gebruik bij twijfel de primaire cd-imageserver in Zweden..

Bent u geïnteresseerd in het aanbieden van Debian cd-images op uw spiegelserver? Zo ja, bekijk dan de instructies voor het opzetten van een cd-imagespiegelserver.