Debian på cd

Live install-aftryk

Bemærk: Originalen er nyere end denne oversættelse.

Et live install-aftryk indeholder et Debian-system, der kan boote uden at ændre nogen filer på harddisken og som også gør det muligt at installere Debian fra aftrykkets indhold.

Er et liveaftryk velegnet til mit formål? Her er nogle ting at overveje, som vil hjælpe dig med at træffe beslutningen.

Følgende live install-aftryk kan hentes:

Officielle live install-aftryk indeholdende den stabile udgave

Tilgængelige i forskellige varianter, med forskellige størrelser som beskrevet oven for, er disse aftryk beregnet til at afprøve et Debian-system bestående af et standardudvalg af pakker og dernæst installering af den fra det samme medie.

DVD/USB (via BitTorrent)

Hybride ISO-aftryksfiler, beregnet til at blive brændt på DVD-R(W)-medier, og også til USB-nøgler af en passende størrelse. Hvis du har mulighed for at anvende BitTorrent, så vær venlig at gøre det, da det reducerer belastningen på vores servere.

DVD/USB

Hybride ISO-aftryksfiler, beregnet til at blive brændt på DVD-R(W)- og CD-R(W)-medier, afhængigt af størrelsen, og også til USB-nøgler af en passende størrelse:

For oplysninger om hvad disse filer er og hvordan de anvendes, se vores ofte stillede spørgsmål.

Hvis du har i sinde at installere Debian fra det hentede filaftryk, så sørg for at kigge på de detaljerede oplysninger om installeringsprocessen.

Se siden om Debian Live Project page for flere oplysninger om Debian Live-systemer, som er tilgængelige via disse aftryk.

Uofficielle cd-/dvd-liveaftryk med medfølgende ikke-fri firmware

Hvis noget af hardwaren i dit system kræver at ikke-fri firmware skal indlæses sammen med enhedsdriveren, kan du anvende en tarball med almindelige firmwarepakker eller hente et uofficielt aftryk, som indehodler denne ikke-frie firmware. Vejledning i hvordan en tarball anvendes og generelle oplysninger om indlæsning af firmware under en installering, finder man i Installation Guide.

uofficielle installeringsaftryk til udgaven stable med medfølgende firmware