Debian op CD

Live installatie-images

Een live installatie-image bevat een Debian-systeem dat kan opstarten zonder een bestand op de harde schijf te wijzigen. Ook maakt de inhoud van het image de installatie van Debian mogelijk.

Is een live-image geschikt voor mij? Hierna volgen een aantal in aanmerking te nemen zaken die u kunnen helpen een beslissing te nemen.

Officiële live installatie-images voor de stabiele release

Aangeboden in verschillende varianten, die, zoals hierboven aangegeven, onderling in grootte verschillen. Deze images zijn geschikt om een Debian-systeem met een geselecteerde collectie standaardpakketten uit te proberen en ze met behulp van diezelfde media te installeren.

dvd/USB (via BitTorrent)

Hybride ISO imagebestanden die op een dvd-r(w) gebrand kunnen worden en ook naar een voldoende grote USB-stick gekopieerd kunnen worden. Indien u dat kunt, gebruik dan BitTorrent, omdat dit de belasting van onze servers beperkt.

dvd/USB

Hybride ISO imagebestanden die op een dvd-r(w) gebrand kunnen worden en ook naar een voldoende grote USB-stick gekopieerd kunnen worden.

Raadpleeg de FAQ voor informatie over wat deze bestanden zijn en hoe u ze kunt gebruiken.

Indien u van plan bent Debian te installeren met het gedownloade live-image, moet u zeker de uitgebreide informatie over het installatieproces bekijken.

Raadpleeg de projectpagina van Debian Live voor extra informatie over de Debian Live-systemen die op deze images aangeboden worden.