Debian på cd

Netværksinstallering fra en minimal cd

Bemærk: Originalen er nyere end denne oversættelse.

En netværksinstallerings- eller netinst-cd er en enkelt cd, der gør det muligt for dig at installere hele styresystemet. Denne ene cd indeholder kun det minimale antal programmer for at installere grundsystemet og hente de manglende pakker via internettet.

Hvad er bedst for mig — den minimale, startbare cd-rom eller de komplette cd'er? Det kommer an på situationen, men vi mener at i mange tilfælde vil det minimale cd-aftryk være bedre — først og fremmest henter du kun de pakker som du har valgt at installere på din maskine, hvilket sparer både tid og båndbredde. På den anden side er de komplette cd'er mere velegnede når man installerer på mere end én maskine, eller på maskiner uden fri adgang til internettet.

Hvilke former for netværksforbindelser understøttes under installeringen? Netværksinstallering forudsætter at du har en internet-forbindelse. Forskellige metoder er understøttet, så som analog PPP-opringning, Ethernet-forbindelse, WLAN (med nogle begrænsninger), men ISDN er ikke understøttet – beklager!

Følgende minimale startbare cd-aftryk kan hentes:

Officielle netinst-aftryk med den stabile udgave

Dette aftryk, med størrelser på op til 300 MB; aftrykket indeholder installeringsprogrammet og et mindre antal pakker, som gør det muligt at installere et (meget) grundlæggende system.

For oplysninger om hvad disse filer er og hvordan man bruger dem, se OSS'en.

Når du har hentet aftrykkene, så sørg for at tage et kig på de detaljerede oplysninger om installeringsprocessen.

Uofficielle cd-/dvd-netinstaftryk med medfølgende ikke-fri firmware

Hvis noget af hardwaren i dit system kræver at ikke-fri firmware skal indlæses sammen med enhedsdriveren, kan du anvende en tarball med almindelige firmwarepakker eller hente et uofficielt aftryk, som indehodler denne ikke-frie firmware. Vejledning i hvordan en tarball anvendes og generelle oplysninger om indlæsning af firmware under en installering, finder man i Installation Guide.

uofficielle installeringsaftryk til udgaven stable med medfølgende firmware