Debian CD-n

Telepítés minimál CD-ről

Megjegyzés: Az eredeti oldalt a legutóbbi fordítás óta módosították.

A hálózati telepítő vagy netinst CD egy szimpla CD, amely lehetővé teszi, hogy telepítsd az egész operációs rendszert. Ez az egyetlen CD csak azokat a legszükségesebb szoftvereket tartalmazza, melyekkel a telepítés megkezdhető, a többi programot az Internetről szerzi be.

Mi a jó nekem — bootolható minimál CD-ROM vagy egy teljes CD? Attól függ, de véleményünk szerint az esetek többségében a minimál CD kép a jobb — mindenekelőtt azért, mert csak azokat a csomagokat töltöd le, melyek a kijelölt telepítéshez szükségesek, megspórolva ezzel időt és sávszélességet. Másrészt, a teljes CD sokkal jobban használható, amennyiben nem egy gépet telepítesz vagy olyat, melynek nincsen Internet kapcsolata.

Melyik hálózati kapcsolatot támogatja a telepítő? A telepítő ellenőrzi, hogy van-e Internet kapcsolatod. Többféle megoldást támogat: betárcsázós PPP, ethernet kapcsolat vagy WLAN kártya (bizonyos kötöttségekkel ), de az ISDN nem támogatott — elnézést!

A kép mérete nagyobb, mint a lent írt 180 MB/40 MB Igen — pillanatnyilag csak az i386 architektúrát ellenőrízzük, más architektúrák túlléphetik a megadott méreteket.

Az alábbi minimál CD képeket lehet letölteni:

Hivatalos netinst képek a stabil kiadáshoz

Legfejebb 180 MB méretű, ez a kép alkalmas kis méretű CD-R(W) lemezre történő íráshoz, aminek az átmérője 80 mm/3.1". A kép a telepítőt tartalmazza és azokat a csomagokat, melyek egy (nagyon) alap rendszer telepítéséhez szükségesek.

Információkat arról, hogy ezeket a fájlokat hogyan kell használni, a GYIK-ban találsz.

Miután letöltötted a képeket, nézd át a részletes információkat a telepítési folyamatról.