Debian op CD

Netwerkinstallatie vanaf een minimale cd

Een netwerkinstallatie- of netinst-cd is één cd die u in staat stelt om het volledige besturingssysteem te installeren. Deze ene cd bevat enkel de minimale hoeveelheid aan software om het basissysteem te installeren en de overige pakketten op te halen via het internet.

Wat is beter voor mij — de minimale opstartbare cd of de volledige cd’s?. Dat hangt ervan af, maar wij denken dat in de meeste gevallen de minimale cd beter is. U hoeft alleen die pakketten die u tijdens de installatie voor uw machine selecteert, te downloaden. Dit spaart zowel tijd als bandbreedte. De volledige cd’s zijn geschikter als u meerdere machines wilt installeren, of een machine zonder goedkope internetverbinding.

Welke types van netwerkverbindingen worden ondersteund tijdens de installatie? De netwerkinstallatie gaat ervan uit dat u een verbinding met internet heeft. Hierbij worden verschillende manieren ondersteund, zoals een analoge PPP-inbelverbinding, ethernet en WLAN (met enkele beperkingen), maar geen ISDN — sorry!

De volgende minimale opstartbare cd-images kunnen gedownload worden:

Officiële netinstallatie-images voor de stable release

Dit image bevat het installatiesysteem en een klein aantal pakketten dat de installatie van een (erg) basaal systeem toelaat.

Voor informatie over deze bestanden en hoe ze te gebruiken, zie de FAQ.

Vergeet na het downloaden van de images niet om ook de gedetailleerde informatie over het installatieproces te bekijken.