Debian pe CD

Network install from a minimal CD

Avertisment! Această traducere este prea veche, vă rugăm să vedeți originalul.

Un CD instalare din rețea sau netinst este un singur CD care vă permite instalarea întregului sistem de operare. Acest CD conține doar minimul de programe pentru a porni instalarea și pentru a descărca restul de pachete de pe internet.

Care sunt mai bune pentru mine, un CD-ROM minimal sau CD-urile complete? Depinde. Noi credem că în multe cazuri imaginea CD minimală este mai bună. Cel mai important, veți descărca doar pachetele selectate pentru instalare pe calculatorul dumneavoastră, ceea ce economisește timp și lățime de bandă. Pe de altă parte imaginile complete sunt mai potrivite dacă instalați pe mai multe calculatoare sau pe calculatoare fără conexiune gratuită la internet.

Ce tipuri de conexiuni sunt suportate în timpul instalării? Instalarea prin rețea presupune că aveți o conexiune internet. Diverse metode sunt suportate, cum ar fi dial-up PPP analogic, Ethernet, WLAN (cu anumite restricții). ISDN nu este suportat, ne pare rău

Dimensiunea imaginii este mai mare decât cei 180 MB/40 MB meționați mai jos! Da, pentru moment dimensiunea este verificată doar pentru arhitectura i386. Alte arhitecturi ar putea depăși dimensiunile precizate.

Următoarele imagini CD minimale sunt disponibile pentru descărcare:

Imagini netinst oficiale pentru distribuția stabilă

Cu dimensiune de până la 180 MB, această imagine este potrivită pentru inscripționarea pe medii CD-R(W) mici, cu un diametru de 80 mm/3.1". Imaginea conține programul de instalare și un sistem de bază (foarte redus).

Pentru informații referitoare la aceste fișiere și cum să le folosiți vă rugăm vedeți FAQ - Întrebări frecvente.

După ce ați descărcat imaginile citiți informațiile detaliate despre procedeul de instalare.